torsdag, augusti 28

Mattare än mattast

Usch kroppen är inte fräsch alltså. Vet inte om det beror på mer eller mindre utmattning eller vaccint jag tog idag mot Hepatit. Nej jag ska inte ut och fara, jag ska jobba med sopor om någon månad när jag tagit nästa spruta. Då krävdes det att jag hade tagit Twinrix.

Har kommit igång med Josie efter hemresan, hon fick lite återhämtning efter en påfrestande tid. Även om hon inte verkade så hemskt påverkad av långa resor och hård ridning i Kreuth, men ville att hon skulle få lite tid att återhämta sej, och för att jag själv skulle kunna återhämta mej lite också.

Har i alla fall longerat henne i ett par dagar, men just idag fick det vara eftersom jag känner mej som spaghetti.

fredag, augusti 22

Detta här med hingstar....

Hmm, som ni vet så var jag på hopptävling helgen innan jag åkte till Tyskland. Hmm, inte nog med att jag kände mej riktigt malplacerad bland hästar som gick runt uppbettslade redan innan dom kommit ut släpet, löst folk som springer runt med ryttarna inne på tävlingsbanan när dom stegar upp sina vägar dom ska rida, hjälptyglar och storhäst-föräldrar. Så börjar min negativa upplevelse redan i seketariatet; tjejjen innan oss i kön ber att få flytta om sina starter i klasserna för att hon skulle rida olika hästar och hinna med att vet-besa och rida fram. Vet-besen framför allt skulle juh ta lite tid då hon och hennes sällskap skulle vara tvungna att bana väg för hingsten dom hade med sej. Redan där så bockades mina fördomar av. Jaja, hur som så såga jag varken tjejjen eller hennes häst på hela dagen, fram tills vi ska åka hem.

Eftersom det var varmt så ville vi spola av våran häst innan vi lastade och åkte hem, så jag står där med Jonte och väntar på att dom innan ska bli färdiga. Då hör jag från ingenstans, 'akta hiiingst!', 'hiiiiingst!', 'flytta på er hiiiingst' Jag står på redan bra avstånd och flyttar mej därför inte, när dom fräser åt mej att flytta mej ytterligare när tjejjen kommer ridande och nån leder hästen i longerlina.

Alltså jag blir inte riktigt klok på detta! Är hingsten så okontrollerbar att man ska utrymma den med en radie på 100m så tycker jag ärligt talat inte att den ska vara ute på offentliga platser. Du ska kunna ha din hingst i närheten av andra hästar och den ska fan veta att uppföra sej! Klarar den inte av det så finns det två alternativ, skär den och hoppas att den lugnar ner sej som valack eller så är det ett möte med bultpistolen som gäller, kvittar hur fin den må vara - en hingst med kasst temperament runt andra hästar är inte värdig att vara hingst.

Vad jag har att jämföra med är quarterhingstarna som kan stå flera stycken på rad bredvid varandra (utan 25meters avstånd) på prisutdelningar, man kan leda dom bägge två i varsitt grimskaft. Dom vet hur dom ska uppföra sej när det inte är betäckning som gäller. I detta fallet kunde inte ens en hingst vistas i närheten av andra hästar utan att dom var tvungna att "bana väg".  Sen tror jag lite att det är folket runt hingsten som gör den 'dum i huvudet', tro fan att den blir stissig och på tårna när någon skriker honom i örat. Nej fy, coola ner och ta den j*vla hingsten i snöret och behandla den som en normal häst inte som ett monster som anfaller andra hästar provocerat.

Random egopics från Kreuth


Joohdå, CocaColaär tvunget för att återhämta sej efter en låååång tävlingsdag.

Skumpa är också tvunget, liiiiite senare dock. 

I Dalarna Dalarna!

Eller jaah, snart i alla fall. Pusspuss ska springa Vasastafetten så en sväng i Dalarna får vi iväg på. Har jobbat idag för övrigt, jag har såååå älskat att kunna jobba utomhus i hela sommaren, men nu när det pissregnar så är det inge kul att ha utomhus jobb. *suck* Jaja, hoppas det kommer bättre väder snart igen.

Kommer hem på söndag igen, men då drar vi iväg på kalas. Så det går i ett här!

torsdag, augusti 21

Det tar tid...

... att landa. Hemresan från Kreuth startade klockan tolv på lördags kväll, och slutade klockan fem på måndag morgon. Otroligt lång resa, den gjorde mej helt utmattad kan jag erkänna. Trots att jag sov nästan hela vägen från Kreuth till Hamburg, så var jag konstant trött. Måndagen spenderades sovande. Halv två på dagen vaknade vi och va egentligen fortfarande helt utslagna. Så dom senaste dagarna har väll lite utav ett vaket koma. Det har tagit tid att landa hemma och verkligen ta in alla intryck som jag varit med om där nere.

fredag, augusti 15

Färdigtävlat

För min del så är EM över. Vi ha kämpat hela veckan men inga finaler och i denna konkurrensen här nere så är det väl förståeligt. För att vara konkurrens kraftiga här nere måste vi vara topnotche och allt måste sitta vilket det helt sonika inte har gjort. Men jag är glad ändå, om än liiiite trött. Det har varit så roligt att vara här och ha denna upplevelsen i bagaget. Vi har lullat runt här med Europaeliten, och faktiskt haft placeringar. 

Största vinsten för mej personligen var första platsen för ena domaren i Novice Horsemanshipen. Det är bara fjärde Horsemanshipen jag och Josie gjort tillsammans. Sen är jag oerhört nöjd med våra showmanshipar. Pleasuren vet jag att hon kan bättre men hon har inte vart på topp där just nu. 

Skillnaden här och hemma i Sverige är enorm, standarden här är sååååå mycket högre. Novicearna här är som en vanlig amatör hemma, då snackar vi DUKTIGA rutinerade amatörer. 

Nu får jag sluta, för nu ska vi sjunga svenska Nationalsången!

söndag, augusti 10

fredag, augusti 8

Fredag på Ostabayernhalle

Ostbayernhalle är verkligen hur stor som helst, red flera gånger där igår, två gånger på förmiddagen och två på eftermiddagen. Sååå häftig känsla att rida där inne bland alla "bigname-trainers", arenan är så stor att det knappt känns trångt!Jaah, ni ser juh.... ♥

 Mellan och efter ridning så va det showmanship träning så gällde för hela slanten, finslipade nött på ett rätt klurigt mönster för morgondagens Novice Showmanship. Precis som Ostbayernhalle så är ute banorna stora, tänkte beskära första bilden men ångrade mej, då skulle jag större delen av banan försvinna.

 När allt väl va färdigt så va det bad och bandning som stod på schemat. Josie va rätt jobbig för flugorna va på henne och hon ville inte stå stilla. Men det blev fint till slut ändå.

torsdag, augusti 7

Framme!

Vi landade på Ostbayernhalle klockan sex i morse. Mulet väder och dassigt som fan, men vi installerade hästarna och lastade ut lastbilen på typ två miljoner grejjer. Är så glad att jag bestämde mej för att ta en egen tackbox, för den fyllde jag med bara mina grejer. Men fint blev det!

När vi var försäkrade om att Josie hade det bra så åkte jag och Markus till hotellet. Trots att vi va typ 10timmar för tidiga till incheckning så fick vi komma in ändå. Vi högg in på frukostbuffén., orehört gott! Efter en dusch, första sen i tisdags, så somnade vi båda som klubbade sälar och sova ända till klockan fyra på efter middagen. Väl förtjänt och väldigt efterlängtad sömn!

Här finns förutom massa ridhus, stora som små, och ännu fler ridbanor, med olika underlag och storlekar, tre rundkoraller med tak över. Så Josie fick springa av sej i en av dom två gånger, för att få komma igång och röra sej i kroppen lite efter den långa resan, samt göra av med lite energi. 
På andra sidan kullen finns en by nere i en dal, rätt häftigt att liksom åka över kullen så finns en helt ny by och en annan befolkning.

onsdag, augusti 6

On the road again



Då är vi på väg mot Kreuth igen efter en dags paus.

posted from Bloggeroid

tisdag, augusti 5

Quite a drive


For sure. Vi har en bit att köra det är ett som är säkert. Josie åker i lastbilen en bit bakom oss med Razzamatazzen och Haileeloou. Jag och Markus åker full packad V60 tillsammans med Ozzy och Ice.

posted from Bloggeroid

Dåså

Efter ett par timar hemma i Dalsland igen så ska jag och min pusspuss snart ta den nytvättade bilen och åka ner till Hjärtum igen. Allt är packat och klart, inlastat i bilen, till och med jag är duschad och klar. Josie och alla hennes grejjer är redan på plats lite söderöver. Detta ska bli så kul!

Josie har departured


Nu har Josie börjat sin resa. Pitstop ett par timmar i Hjärtum för vet.bes och omlastning.

posted from Bloggeroid

söndag, augusti 3

Väntar...

Hopptävling idag ogen. Vilket gick fort och vi hann därifrån innan regnet kom, whooop! Nu sitter vi här och väntar på att butiken ska öppna.

lördag, augusti 2

My ponnie was back

Mitt mål inför Kreuth är att få tillbaka Josie där hon va i mars-april, när jag red som mest. Då när hon va så aktiverad i ryggen och bakbenen, svarade för minsta lilla på mina ben, satte huvudet i en fin position bara jag lyfte handen från manken, och lopade 'like a million dollar horse'. Då när hon va perfekt och jag red som bäst.

Höger galoppen har vart nära ett tag nu, men vänster galoppen har varit katastrofal. Men igår kände jag det igen. Hon gick sååååå jävla fint i vänster galoppen också, nöjd tjej. När det känns så vill jag bara rida lite, lite, lite, liiiiiiite till hela tiden. men jag hade disciplin på mej själv och slutade. Hoppas det är likadant idag nu, dååå blir jag glaaaaad!

På tal om det där med disciplin på sej själv som ryttare så är det nått jag jobbar med dagligen. Att sluta när det går bra istället för att sitta och rida på vägen tills den tar slut, att tänka på min approach när det kommer till ben och hand, att ha disciplinen att inte låta henne göra småfel och att korrigera henne rätt, så att ha disciplin på mje själv att upprätt hålla hennes disciplin är minsta lika viktigt.

Som exempel så har jag en brist när jag rider att när jag vill gå åt henne med benen så börjar jag omedvetet direkt med sporre, istället för att börja med lår, vad, underben och sist sporre. Eller som när Josie ökar på takten själv så har jag innat kramat henne med benen för att hon ska gå långsammare ingen, jag har ändrat mitt tänk till att stanna henne och korrigera henne i en pivot och sen rida igen. Hon får ALDRIG öka takten själv, bara när jag säger till.

Fullt ös

Här är det fullt upp, har dom senaste dagarna putsat sadel tvättat lössvansen och ridit. Jaah, jag har ju jobbat också såklart! Idag ska jag åka på hopptävling för omväxlingsskull, ingick inte riktigt i min plan men jaaah.

Hade tänkt åka ut till Axevalla idag och kicka och köpa mej en ny hood, men jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med hopptävling, Skara OCH rida... :S