tisdag, mars 24

Hemma dag

Jobb dag igår, och fullt ös hela eftermiddagen med städ och lite nödvändig inhandling. Foder till Josie så hon har när jag är borta och solkräm till mej. Avslutade kvällen med illamående och kräk, bra tajming! Stannar hemma från jobbet för ifall jag har nånting vill jag inte smitta ner dom där med min närvaro idag.

Idag måste jag packa och bli färdig för vi åker suuuuper tidigt i morgon! Knappa in räkningar på banken och lägga en betalningsdatum när jag fått lön så det sköter sej själv. Se till att Josie har allt hon behöver. Jag hatar lite att åka bort för det drar med sej så mycket extra jobb som annars bara sköter sej på löpande band. *suck*

I morgon välförtjänt semester och Gran Canaria! Hoppas på värme och massa sol!

söndag, mars 22

Clinichelg

För det första s verkar det vara en riktig clinichelg denna helgen landet runt. Två av dressyrbloggarna jag läser är på clinic denna helgen, Nattis - lillasyster- red dessutom på en av dom också, det är clinic i Skåne vet jag. Så rider jag själv clinic ute på Bokenäs; som sagt, clinichelg!

För det andra ursäktar jag att jag bloggat dåligt, eller NEJ! Det gör jag faktiskt inte! Prioriteringen har vart annat. Tiden har inte funnits helt enkelt och jag har valt att lägga min hälsa och sömnbehov före att sitta vid datorn.

Från det ena till det andra och till det tredje; min clinic. Jag har ju det senaste haft en ganska kass ridkänsla och varit ganska kritisk att inget känns bra. Obefogade känslor fick jag reda på igår. Josie är super bra! Stark, med bra tryck bakifrån och allmänt mycket bättre än hon va förr året vid denna tiden. Det enda är allt hon är lite förböjd åt höger och allmänt spänd med för mycket tankeverksamhet.

Nu kör vi en dag till med Nina innan jag ska köra och lämna henne på Landvetter ikväll.

Finaste prinsessan!

torsdag, mars 19

Vecka 12

Denna veckan är, som alla andra veckor, helt insane! Fullt ös på jobbet och jag är fullkomligt utpumpad! I måndags gick jag raka vägen hem och la mej efter jag vart i stallet. Så klockan 19.00 hade jag redan checkat ut.

I tisdags så red jag efter jobbet, skyndade hem och tog tag i mina åtaganden för NSBA. Va inte i säng förän halv tolv. Igår mötte mamma upp mej med Josie på ridhuset klockan fem så jag hann rida innan jag skulle vara på LRF-möte. Josie bjöd på en finare ridkänsla än i tisdags som va lite ryckig.  Sen mer NSBA-åtaganden, åter igen en mycket sen kväll. Idag va jag bara hemma i stallet och mös lite. Ridhuset är upptaget så hade tänkt greja med annat men inspirationen är inte på topp just nu....

söndag, mars 15

Söndags lunch

Upp tidigt i morse som sagt, stallet väntar. Ut med hästarna och sedan lite frukost med pappie. Sen mockning för alla fem och massa fix. Nattis är och tävlar med sin stora kamel i Falköping på hopptävling så jag fick göra en kraftansträngning. Brunchat hästarna och matat hundar.

Sen hem till mej och M igen, dusch och lite uppfräschning. Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska gå lite. Halv ett är den lunch hos min svärfar, sedan ska jag åka och hämta Arne Kühn som haft clinic här i helgen och köra honom till flygplatsen. Ska smita inom Hööks på vägen och köpa lite tillskott till Josie också eftersom hennes BOOST-kur tar slut i morgon. Har märkt en sån stor skillnad på henne att jag inte kan bortse från att hon behöver extra glukosamin och MSM för att hålla ihop.

Min bästa

Om lördag på en söndag

Under gårdagen va jag verkligen i stallet hela dagen! UNDERBART! Min tanke va att få lite sovmorgon eftersom jag vart rätt sliten denna veckan, men M hade gjort frukost så jag fick pallra mej upp ändå. *smile*

Myspys frukost med en riktigt intressant konversation, måste jag säga. Att en observation kan urarta så alltså, *blink*. Efter frukosten åkte jag till Josie, Hon va redan ute i hagen, så jag mockade och fixade. På eftermiddagen så va det ridhuset som gällde. Josie levererade ännu ett pass där jag fick en helt okej ridkänsla. En stadigare jogg utan "hunden i Toy Story" liknelser, och en helt okej galopp. Där finns igen att jobba på men det vet jag liksom hur jag ska göra.  Skönt i alla fall att vi på fredag lastar in och åker ut till clinic med Nina.

När jag stretchar efter ridpasset har jag en betydligt mjukare häst vilket bådar gott. Är hon mjuk och lätt att stretcha vet jag att hon är inte långt i från att prestera det jag vill när jag sitter på ryggen.

Kvällen, sena kvällen, spenderade hos Ms kompis som fyller år. Åkte hem rätt tidigt ändå eftersom jag skulle upp tidigt idag.

*bildlöst*

lördag, mars 14

Låååång veeeeecka!

Heeeej underbara bloggläsare! Det värmer lite i mitt hjärta att se att trots att bloggen stått stilla några dagar så är det fortfarande några som tittar in här! Jag vill så gärna veta vilka ni är som är mej trogna, så lämna gärna en kommentar.

Det har vart en riktigt lång vecka för mej! Massa påfrestande händelser som verkligen suger energin ur mej. Jag får väll uppdatera er lite ändå om vad som händer och fötter här;

Måndagen va ändå en rätt bra dag, min nya arbetskollega som jag verkligen längtat efter började, Weiiiie! En rolig arbetsdag helt enkelt. Backade Josie på eftermiddagen vilket gick bra.  Tisdagen däremot gick emot mej lite; ett lifthaveri som verkligen kom riktigt olämpligt. Jag tackar bara gudarna att det inte hände när jag stod tolv meter upp i luften. Då har verkligen fått panik.

Eftersom tisdagen va krävande så åkte jag bara och mockade för Josie. Tog in henne och pussade på henne lite. Sen åkte jag hem och la mej direkt, jag vill minnas att jag inte ens orkade äta middag...

Onsdagen bjöd på företagsträning efter jobbet, ROLIGT och JOBBIGT! Åkte sen till Josie tänkte backträna henne, men det visade sej när vi tog in henne och Sockan, att lilla Sockiplasten hade ett jätte svullet bakben och hög feber. Lymfangit! Jovisst; spritbandage och penicillin till henne! Så när allt detta va klart så va det redan mörkt. Tog min bil och åkte hem istället.

I torsdags så fick jag handla ny bomull till spritbandagen efter jobbet och gasa iväg till min klipptid. Mitt überslitna hår fick en uppfräschning kan man säga. Sent iväg till Josie och mocka. Sen raka vägen hem och dyka i säng igen. Oerhört slut i kroppen efter en adrenalinfylld morgon blandad med rätt mycket rädsla; bötta en lift, den största liften våran leverantör har, på inte helt plant underlag är inte lugnande för nerverna ska jag meddela.

Fredagen va en ganska okej dag på jobbet ändå, den va inte så mentalt krävande. *blink* Så jag spenderade min kväll på ridhuset med Josie igår. Fick till en bra ridkänsla för första gången på ett bra tag.  Passet började ordnat och planerat, men slutade ändå lite oseriöst. Men det gör inte så mycket.

Dagen idag får ni höra om i morgon!

tisdag, mars 10

Trött tjej

Efter en rätt krävande arbetsdag så checkar jag ut för idag.... Vi hörs morgon!

söndag, mars 8

Söndagkväll

Efter våffelkalaset hos M's morföräldrar så har jag grejjat lite med NSBA medlemskapen. Det tar sin lilla tid...

Veckan som kommer ser ut som följande; jobb ända fram till fredag. Första veckan på länge som jag faktiskt ska jobba hela veckan, förhoppningsvis. Nu får sjukan hålla sej borta, jag klarar mej finfint utan den!

På Josiefronten får det bli ett backpass i morgon, Nattis ska iväg med sin stora kamel som inte stor upp som en häst i släpet. *suck* typiskt när dom bara har halva ridhuset på träningen, om man kan samsas. På tisdag så får det också bli ett backpass, för då åker Nattis iväg till ett annat ridhus och hopptränar. Om hon inte kan möta mej på ridhuset på vägen hem från jobbet så skulle det hinnas med... Får bearbeta henne där lite tror jag.

Gråa Söndag

När jag första gången slog upp ögonen i morse strålade solen och jag blev nästan bländad, men vädret har vänt till det sämre och nu blåser det storm och är grådassigt. Nej, vädret skärp till dej!

Sov i alla fall en stund till och gick sen upp för att äta frukost. M följde med mej hem till Josie idag och hjälpte till i stallet. Tyvärr hinns inte ridning med idag då vi ska vara på kalas om ens stund här. Så Josie fick en chill dag i hagen. Tror inte hon misstycker.

Kvällen igår va supermysig med lite mat och sofistikerat alkoholintag, med underbara vänner. Mer sånna kvällar vill ja ha!

lördag, mars 7

Städ, bland annat, eftermiddag

Har städat huset hela eftermiddagen, och emellan allt städande tvättande och diskande så har jag hunnit skriva ett utkast på min krönika och skicka iväg. Sjukt svårt förresten att vara saklig, ha en ståndpunkt och ändå ha den liiiiite personlig. Men utmanande att skriva ihop. Hoppas på att få lite konstruktiv kritik så den kan bli lite bättre innan deadline.

Har också hunnit med, emellan allt här, att skriva en motion till SQHA som ska ha sitt årsmöte den om två veckor. Hoppas dom godkänner den och hoppas verkligen att det inte va försent att skicka in, det stod inget sista datum för inkomna motioner. Kom ju underfund med mitt förslag häromdagen dessutom. Så jag håller tummarna!

Nu är allt färdig städat i alla fall, ska hänga upp en tvättmaskin som precis blev klar och sen ta en dusch. Sen får det bannemej bli lördag kväll. M och några till är iväg och handlar för nått tilltugg under kvällen.

Satte upp nya gardiner idag som jag fick av mamma, and all of a sudden blev det väldigt ombonat här vid köksbordet. Har innan bara haft en kappa, men nu blev det längder istället. Har en kappa i samma tyg men den fick ta plats i ett annat fönster där jag nog aldrig kommer kunna ha annat än kappa då det sitter dumt. Har dessutom inga hållare för dubbla stänger så det fick bli bara längderna, men det blev fint ändå tycker jag. Skulle ju bara blivit ett litet titthål ut om jag skulle haft en kappa på också. Nun syns det inte på bilden, men gardinerna är sommar-rosa,...? Finns det nått som heter sommar-rosa, nu för det de i alla fall! Dom är superfina, in my opinion! 

Lite off horserecord, men detta är vad jag hållt på med under eftermiddagen. *blink*

Nya täcket

Har juh glömt visa bilderna på Josie i sitt nya täcke, sitter som tidigare sagt som handen i handsken! Det är lite "fyrkantigt" i rumpan vilket passar Josie perfekt med sin breda bakdel, hihi

Effektiv lördag

Fullt ös medvetslös, eller kanske inte riktigt men det va varit en riktigt produktiv lördag idag! M skulle jobba lite idag så han åkte tidigt. Jag vaknade av hans klockan och funderade seriöst över varför min klocka inte ringt, till jag kom på det faktum att det är lördag idag. "Linda, du jobbar inte på lördagar!" REMEBER!

Sov en liten stund till och gick upp vid nio, åt en macka i farten och åkte hem till Josie. Tog direkt ut henne i stallgången och fixade i ordning henne för att åka till ridhuset. Eftersom det va en stund sen nu så stod tömkörning över cavalettis på schemat. Josies massör vill att det ska ingå i hennes veckoschema och idag passade det bra för jag va faktiskt inte det minst sugen på att rida. Konstigt nog. Jag la lite extra fokus på att backa idag, annars backtränar vi bara rakt men nu kunde vi backa i volter åt bägge hållen och jag kunde koncentrera mej på att hålla henne mellan tömmarna när hon skulle backa rakt. Hon gjorde bommarna så bra så vill inte trött ut henne med det, utan travade henne över kanske tio gånger åt varje håll. Galopperna va fina och hon la sej själv i ett lope-tempo. Syntes så väl, för hon kunde galoppera helt vanligt och helt plötsligt så lopade hon istället. Duktig häst.
 Väl hemma va det stretch, sen fick Josie gå ut i hagen trots att det blåste. Det va uppehåll och hon fick gå uppe vid skogskanten så hon klara det säkert fint.♥

Färdig Mamma!

Josie kan verkligen vara det sötaste ever. När hon skuttat färdigt så travar hon fram till mej och stannar framför mej, tittar på mej precis som "Jag är färdig nu, mamma". Så ska hon gå in. Gulleponnie♥ ♥

Dålig början, bra slut

Jag prata såklart om vädret igår, fredagen som började med regn och rusk men slutade med strålande sol! Underbart att vädret skärpte till sej och tog sin sunda förnuft till fånga. *blink*

Kvällen vigdes åt styrelsemöte med NHSK så jag hann inte rida riktigt. Josie hade dock haft rätt mycket överskottsenergi när hon gick in från hagen. Eller så va det bara Sockan som egga henne att bocka i grimskaftet. Hursom släppte Josie i paddocken en stund så hon kunde bocka och springa av sej. Vi har satt staket runt ridbanan under vinterhalvåret eftersom Nattis ena häst får lymfangit som ett brev på posten när det blir minsta lerigt, så han har VIP-biljett där. När Josie hade lekt färdigt så gick vi en sväng längs vägen eftersom hon va lite andfådd.   
Ytterligare en dag där vi tog tillvara dom sista strålarna solen skickade över Dalboslätten. Sedan va det möte för hela slanten på kvällen. MAt och tårta. En dansk herre va där också och berätta om tiden när han arbetade för en körkusk i USA. Intressant verkligen!


Vårtorsdag

Torsdagen kännetecknas av vår för mej! En underbart solig dag från början till slut.Jobbade utomhus i stortsett hela dagen så det va toppen.  



Bilderna är samma blommor det skiljer bara fem timmar mellan jag tog korten. Det ena på morgonen och det andra precis innan lunch. Krokusar är vårtecken verkligen!

Gasade hem efter jobbet, jag och Josie tog till vara solens sista strålar för dagen. Eftersom ridhuset va upptaget så backtränade vi bara idag. Precis när vi va färdiga hade solen gått ner.

Det va första dagen denna veckan som jag kom hem i relativt tidigt från stallet utan att ha nått att göra när jag klev innan gör dörren. M hade inte lagat nån mat så vi va onyttiga och åkte till onämnd hamburgerkedja och köpte oss kvällsföda.


Onsdag

Efter en rätt så ovanlig dag i tisdags, konferens och NSBA sponsorgruppmöte, så kom en helt vanlig onsdag. Jobb, ingen träning med jobbet eftersom jag äter penicillin så jag åkte direkt hem till Josie istället. Vi åkte en sväng till ridhuset. Fick en bättre känsla än i måndags. Några fina jogglinjer igen och bättre galopper. Dom va i alla fall inte fyrtaktiga. Man får va glad för det lilla. Stretch och massage när vi kom hem.

Boosta kroppen

På vägen hem från Trollhättan i tisdags så tog jag en svängom inne på Granngården och blev mycket fattigare. Förutom den vanliga VSL som Josie äter så köpte jag en påse med lite andra grejer i som va för rehabilitering med glukosamin, chondroitin och MSM. En liten boost för henne, sen är planen att jag ska fortsätta med glukosamin i kombination med VSL. VSL:en innehåller ju, vitamin E, selen och lysin.

Hoppas min boost ska göra henne lite starkare och mer mjuk i lederna, ligamenten och musklerna. Jag vill samtidigt uppmärksamma er på att Josie är inte halt på något vis utan bara stel, vilket vi tror blir av att hon inte rör sej tillräckligt mycket i hagen nu när vädret och underlaget är kasst.

tisdag, mars 3

Checkar ut

Nu checkar jag ut för idag! Jag har grejjer jag vill berätta men ingen ork till att författa ihop det. Vi hörs i morgon underbara ni! Until then, Goodbye!

LRF, föreningsliv och styelsearbete

Kursdagen har varit så intressant och jag är så glad att jag fick möjligheten att gå på detta och lära mej mer om LRF som organisation och hur organisationen är uppbyggd. Att utbyta tankar och idéer med dom andra kursdeltagarna är ju verkligen inspirerande. Nu ska jag bara applicera all mina nya kunskaper på min lokalavdelning och kanske lite på NSBA. En del do's and dont's som jag funderat över i detta här med föreningsliv och styrelsearbete har frågetecknet rätats ut på.

Ytterligare om mina tankar om denna dagen får ni läsa i Land.


Energitjuvar

När jag kommer innanför dörren så hör jag en svärande sambo i tvättstugan. Tvättmaskinen tömmer inte vattnet och han hittar grejer i filtret. Men inte hjälper det helt sonika att tömma filtret på saker som inte ska tvättas. Ändå krånglar maskinen på nytt och vägrar tömma.

Jag meckade med den nu på morgonen och den vill sej ändå inte. *suck* Sånna här energitjuvar kan jag klara mej utan.

Har i alla fall starta dagen med en dusch och frukost. Ska alldeles snart borsta bissera och slänga på mej lite smink. Idag är det kurs istället för jobb. Eftersom jag är nyinvald i styrelsen i LRF. Roligt tycker jag. Väldigt peppande att LRF vill ge sina nya styrelsemedlemmar en bra start genom en kurs!
Vi hör sen!

måndag, mars 2

Dagens streck

Dagens ridpass vill jag bara stryka ett streck över. Det va inte katastrofalt, jag fick till några riktigt fina jogg linjer. Duktiga Josie! Men nu går det i stället inte att galoppera. Jag får ingen känsla alls. Det känns bara stötigt och obalanserat, Josie bumpar huvudet upp och ner och jag kan inte reparera det. Jag blir frustrerad deluxe!

Jag kan inte ens föreställa mej hur mycket pengar jag lagt på träning och clinic, ändå så jag kan inte rida vissa dagar. Uppgiventjej91

söndag, mars 1

What up med provpåsar!?!?

Okej, lillasyster hade fått provpåse på ett seniorfoder nu under Eurohorse och jag blev rent ut sagt förbannad...! Ärligt talat, vad fan är meningen med dom...?!?!?! Provpåsar!

De fördelarna jag kan komma att tänka på med dom är att man inte köper en hel säck med foder som hästen faktiskt nobbar fullständigt, alltså kan man prova om hästen tycker det är smakligt överhuvudtaget, samt att dom är praktiska som reseförpackningar, är man bara borta några dagar är det rätt osmidigt att släpa på en stor säck.  

Sen kommer det som gör mej förbannad; företagen lägger antagligen en del pengar på att tillverka småförpackningar med foder för att dela ut gratis under mässor och dylikt; pengar som den som köper storsäcken får skjuta till i priset för sin stora säck foder. För någonstans ska ju pengarna för den tillverkningen komma ifrån, eller hur? En "vinning" i det skulle ju i såfall va om du fick "prov" på ett foder du redan fodrar på, gärna flera påsar så sparade du kanske några kronor i ett par dagar.

Sen märker du juh faktiskt ingen skillnad på att din häst äter ett annat foder två måltider eller va provpåsen nu kan räcka till... Inte går den tunna hästen mirakulöst upp i vikt för för att den åt det kvalitativa fodret från provpåsen under en dag. Inte blev seniorhästen såååå mycket mjukare i sina leder för att han åt det superfodret med extra "smörjmedel för  gamla leder". Inte blev den matta pälsen så mycket mer skinande för att det va extra b-vitamin i det fodret som han åt två gånger.

Nej det där med provpåsar tycker jag är lite löjligt, jag kommer faktiskt inte på ett bättre ord. Du kommer inte märka nån skillnad på den lilla kvantiteten du får i påsen att den ska kunna övertyga dej om att byta foder. Kanske om du redan letar efter ett nytt foder men knappast om du är nöjd med det du har sen innan. Då tror jag inte att en försäljare med sina provpåsar får dej att byta.

Inlägget blir bildlöst, 
trots att jag har bild på just den provpåsen som gjorde mej upprörd tidigare i dag, 
så vill jag inte hänga ut nån fodertillverkare.

Myspys söndag

Jag måste börja med att erkänna; C-klass täcket Nattis tvingat mej att köpa till Josie va faktiskt bra! Det passade henne som handen i handsken och något jag reagerade över va att där halsen delar sej hade det extra fläxrpar som gick ner över den glipan som brukar bli på täckena annars. Super nöjd är jag faktiskt, så C-klass-täcket fick ny status till ett B-klass täcke. Det som jag endast kan tycka är minuset på det är bogspännet. Jag tycker verkligen att Rambotäckena med sina karbinhakar i fram är det bästa. Jag kan ha överseende med detta i alla fall.

Jag och Nattis tog våra små ponnisar till ridhuset förut. Eftersom Josie inte gjort nått på hela veckan *dåligt samvete* så longerade vi bara. Josie hade samlat på sej lite energi och sprang på bra det första och lugnade först ner sej efter en kvart kanske. Så fort hon sprungit av sej lite kunde jag "jobba" henne lite. Lite mer intensitet mellan övergångar.


Efter ridhuset va det stretch och lite massage med apparaten. Josie uppskattar verkligen stretchingen, så fort jag lyfter upp första frambenet börjar hon tugga och gäspa. Roligt att det syns på henne att hon uppskattar mitt slit. När jag kör med apparaten så står hon bara och njuter. Nästan så hon blundar, seriöst. *blink*

En myspys söndag i stallet helt enkelt. Middag hemma hos mamma och pappa. Har precis avslutat ett telefon möte med NSBA. Nu duschen och lite senare kommer ett inlägg om varför jag blev smått upprörd över fodertillverkare förut....

Första Mars

Vi inleder första vårdagen med regnblandat snö, snöblandat regn...? Hur säger man egentligen, det är ju snö som inte lägger sej? Måste säga att jag är lite missnöjd, det va ju superfint väder igår! Vart tog det vägen liksom?

Jag och M inledde dagen här med en pannkaksfrukost som redan är intagen så nu drar vi upp till Josie! Vi hörs senare! ♥

Trött tjej idag

God morgon, god förmiddag är ett bättre passande uttryck!Vaknade riktigt sent idag, dock med logisk förklaring, jag va inte hemma före två i natt. Gårdagskvällen va utomordentligt trevlig! Filmen om våran allas ardennerman Torsten Frendberg visades på storbildsskärm. Mycket intressant film for oss som vetat vem Torsten var, en otrolig hästkarl.
Filmen visade bland annat hur Torsten använde hästarna i skogen för att dra fram timmer like the old times. I alla fall en man att minnas och respektera hans minne. Hans hästar såldes utan större besvär när han den dagen tog det beslutet pga av ålder och sjukdom. 

Sedan var där lite dans och alkoholintag för alla andra, jag serverade bara. Besöket från LRF Töreboda verkade inte ångra sitt besök. En toppen kväll!