måndag, november 30

A Judge's Perspective 2015 World Show Senior Western Pleasure





Man kan ju inte annat än att älska detta. Dom två bästa hästarna i världen i Senior Pleasure utvärderas. För mej är detta work of art.

Eftermiddag

Jag kom ifrån skolan lite tidigare än fyra så nu sitter jag hemma hos mamma i fåtöljen och kollar på valparna. Jag har varit i stallet och mockat för Josie och mutat henne med morötter. Glad ponny! Det där med att rida finns det inte tid till idag så det får vara som det är.

Dagen i skolan har varit intressant med föreläsning om konflikter och konflikthantering. Intressant men ändå jobbiga ämnen att avverka. Nu ska kvällen snart bestå av Gestad LRFs årsmöte.

God morgon Måndag!

Regnet som öste ner igår övergick i snö som nu lagt sej i ett tio centimeter tjockt täcke över marken med plusgrader ute =slask. Hallå vädret, vi har snackat om det här! Minusgrader först, sen snö.

God morgon! Vad väntar er en måndag som denna, sista dagen i november? Alltså fatta om typ tretti dagar står vi där; sista dagen på 2015. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta riktigt; Vart i helvete tar tiden vägen? Jag har redan pallrat mej till skolan och sitter här med min yoggi som är dagen frukost. Föreläsningen börjar inte förrän vid nio, men jag ska läsa lite inför lektionen är planen.

Vet ni vad? Nu ska jag ta tag i detta här, vi hörs sen!
Snö och slask får mej att längta tillbaka till den underbara hösten som varit!

söndag, november 29

Saftigt studiepass

Dåså, ett saftigt studiepass på nästan fyra timmar är avverkat. Skönt! Algebran i skolan just nu är rätt komplicerad och kräver mycket av min tid. Jag SKA klara tentan den 13 januari så är det bara!

Skolan i morgon består av Kop-arbete hela dagen. Planen är att jag ska vara i skolan från nio till fyra, först föreläsning sedan grupparbete. Jag hoppas hinna hem emellan skolan och kvällens LRF-årsmöte för att vara med Josie en stund.

Nu, uppladdning för den nya veckan framför Solsidan.

As we speak

Diskmaskinen går, tvättmaskinen lika så, det brinner i kaminen och smörgåstårta-lunchen är intagen; Nu kan jag fortsätta med to-do listans nästa punkt.
Sena eftermiddagen ska vigas år lite studier och jag har ockuperat bordet som ni ser.
 
Men först ska jag informera er om helgen. Gårdagen gick i hästens och algebrans tecken, vilken skräll vaah? Det är ju dom två stora grejerna i mitt liv numera, studier och häst.
 
Nattis red igenom Josie en kort stund eftersom hon masserades i fredags ville vi inte rida henne hårt. Hon gjorde klockrena byten, några åt varje håll. Jag va för första gången med och såg det, lycklig matte! Samtidigt fick Sockan gå till skolan och stå i bungys. Nu är det dags att börja tömköra henne för övrigt. Hon sköter sej fint i bungysen och ger efter bra för tryck. Efter stallet så dök jag ner i matteboken och avverkade några timmar där.
 
Vaknade upp idag till världens pissväder, regn och blåst! Mockade och fixade lite snabbt i morse för att sen åka på löshoppning med Harald. Duktiga kille hoppade på riktigt för första gången. Mamma körde hem mej eftersom jag var utan bil och nu sitter jag här.
 
Vi hörs senare!     

lördag, november 28

Packad vecka

Hej allihopa! Det va några dagar sen nu... vilken vecka jag haft och än är den inte över(!). Jag har bara inte haft tid att sitta här och förtälja er om vad som händer.  Onsdagen bjöd på skolan och 50år kalas på skolan är jag gick i låg- och mellanstadiet. I LRF's namn skulle jag dela ut kos reflexer och jag tror kossan Linda va det populäraste på två ben, har ni hört va? En ko på två ben(!!!). Skolans event slutade först halv åtta så det blev en sen kväll i stallet hos Josie.

Nattis hade ridit henne under dagen som tur var så, hon hade inte så ont av att jag kom sent. Josie hade skött sej fint under dagen tydligen och gjort fina byten. Duktiga Josie!

Torsdagen bjöd på en saftig dag i skolan med projekthandledarmöte, PBL-gruppsmatte och Algebraföreläsning. Markus va hemma vid när han behövde ta 45minuter så han mockade och fixade åt Josie då. Alltså behövde jag inte åka upp för att göra det sent efter skolan så jag tog en välförtjänt kväll hemma i soffan.

Fredag morgon var stallmorgon. Josie skulle få massage så morgonen igår betydde kvalitétstid. Sedan gasade jag iväg till skolan och jobbade med min kop-grupp. Vi arbetade på bar och sedan skyndade jag hem, duschade för att sedan åka till Gestad igen på bygdegårdens 70-årsfest. Jag avvek tidigt och klockan tolv såg jag på klockan sista gången.

Nu blir det frukost, så ha en toppen lördag!

tisdag, november 24

Josie in a dressagesaddle

Som jag tidigare sagt så har vi lagt om planen för Josie. Den första va att inte grejja nått med byten på ett tag, men när det blev klart att Nattis skulle vara hemma ett tag och jag skulle ha mycket i skolan gjordes den om; Nattis, som hade det lite mer i ryggen än jag, ska fortsätta jobba med byten på henne och jag ska rida när jag hinner.
 
Denna bilden taggades jag i på facebook förut idag. Josie i en dressyrsadel, annorlunda må jag säga. Jag tror detta kommer bli perfekt! Josie hade varit superduktig idag, sin första dag som lärling hos Nattis.    

Kylan, kom tillbaka!

Jag har kommit fram till att jag har lite hatkärlek till kylan som kom med en käftsmäll innan helgen som var. Jaah, jag fryser röven av mej och tycker det är pest. Jaah, det är skitkallt att stoppa ner fötterna i ett par kalla booots och helt vill jag skippa hjälmen till förmån för en mysig mössa. MEN, det hade verkligen slått till och blivit snorkallt hemma vid så hagarna hade frusit och det var torrt, alltså inga leriga fötter. Nu har det tinat och hagarna är blöta igen. Så trots att jag egentligen vill ha sommarvärme så kan kylan komma tillbaka. Deal?

Hej förresten! Hur mår ni? Jag har kommit lite ur balans med bloggningen; jag har egentligen inte så mycket att berätta. Skolan tar mycket av min tid just nu, med projektarbetet och en riktigt saftig mattekurs. Som ni förstår så är det inte min första prio att skriva här, det är väll dessutom inte så skoj att läsa om mina monotona dagar.

I morgon efter skola står lite speciellt på agendan dock. Skolan jag gick på i låg- och mellanstadiet firar 50 år. Jag ska dit i Gestad LRFs namn och dela ut reflexer till barnen. Roligt! På fredag är det ännu mer LRF arbete, då bygdegården fyller 70år. Som ni inser är det en späckad vecka.

Egentligen borde jag plugga lite matte men kroppen är helt slut, så jag tror att det blir en tidig kväll och en tidig onsdag morgon.

måndag, november 23

Ny vecka, nya tag!

Hej allihopa! Jag har inte dött! Min helg har bara inte varit som jag hade tänkt mej riktigt. Fredagskvällen slutade i lite för mycket alkoholintag i samband med badtunnebad och krabbätning. *suck* Lördagen går till världshistorien som den värsta bakfylledagen ever, och jag lämnar det där och avslutar det med fyfan alltså....

Gårdagen va familjedag med Markus pappa. Fika bowling, korvgrillning på berget i kylan och bankettmiddag på kvällen. Supertrevligt!

Nu, måndag morgon klockan är lite över halv åtta och jag sitter redan i skolan(!). M behövde skjuts till jobbet och jag iddes inte åka hem emellan så här sitter jag nu. Väntar på att restaurangen ska öppna så min hungriga mage kan mättas lite. En dag full med skolan och en vecka fullspikad med skola och andra aktiviteter. Let's do monday!  

fredag, november 20

Eftermiddagen är här!

Dåså, då va eftermiddagen här. Min plan va ju at rida på banan här hemma i solen, men det sket sej. Frosten i natt gjorde att det va lite hårt på toppen, inte farligt tänkte jag och startade traktorn för att sladda. Resultatet blev inte alls som jag hade tänkt så det slutade med att jag inte ville rida där ändå. Men ridbanan blev ju sladdad, i alla fall halva.

När Nattis till slut trillade in genom dörren jagade jag henne, så vi åkte till ridhuset på skolans lunch. Dom hade hoppträning idag tydligen, toppen att kunna använda bommar utan att behöva släpa dom hela vägen! Josie jobbade på bra och va väldigt ridbar. Jag la bommarna i min klocka som häromdagen, sedan la jag några andra i raka lopeovers. Duktiga Josie!♥

Det är rätt påfrestande att vara beroende av någon annans dragbil, så en sån här hade gärna fått flytta hem till mej.    

Fredag!

Vet ni vad som är det bästa med att det står -3 på termometern? Det är att jag äntligen kan ta på mej långkalsonger och fortfarande vara "normal". Det känns inte riktigt okej innan det är under nollan liksom.

God morgon! Jag hoppas ni har en superfredag framför er. Själv har jag ätit lite frukost och ska snart ut i stallet och rida. Josie fick en dag off igår igen för jag slutade skolan sent och hade ingen dragbil heller. Så det blir lite mys i stallet innan jag åkte hemåt och tog tag i lite studier igen.

Vi hörs lite senare...

torsdag, november 19

Torsdagmorgon

Vilken eftermiddag kväll igår va...? jag satt framför tv med presskonferenserna på. Detta är så sjukt ofattbart. Tv:n står på nu också.

Jag satt klistrad i soffan hela eftermiddagen igår, inte bara på grund av extra sändningar utan också för min rygg, jag har verkligen superont och hade svårt att röra mej igår utan att tappa andan. Det är bättre nu och jag ska försöka ta mej iväg till skolan. Vi får se hur det går. *suck*

Näee, vet ni vad? Vi hörs sen!

onsdag, november 18

Ströplugg

Mörkret har sagt lagt sej helt utanför mitt fönster och jag sitter i soffan med datorn i knät, det brinner i kaminen som avger ett underbart rofyllt ljus och emellanåt ljud. Jag ströpluggar lite, har läst lite i matteboken, några sidor vi bara skulle läsa igenom och kolla på exemplen. Har precis avslutat ett dokument på tretton sidor om akademisk skrivande och citering. Jag ska snart skriva i min reflektionsdagbok vi har under detta projektet, en riktigt svår uppgift faktiskt.

Josie gick fint idag, jag drog fram fyra bommar och la upp i ett kors(?) eller klockan kanske det kallas(?), lagom stor för både galopp och trav. Så fokuserade jag i stort sett bara på att rida över bommarna på en volten, rida rakt ut då och då för att bryta mönstret. Denna övningen är bra för Josie för hon måste fokusera mer på bommarna än sej själv. Ibland är hon lite för medveten om sej själv och hjärnan kokar över lite; hon tänker för mycket på vad hon själv gör att det blir ansträngt och inte så där effortless som hon egentligen är. Samtidigt som när hon tappar sina ben kan jag korrigera henne genom en pivot (sju eller åtta) på kvarten jag har mellan bommarna för att sen fortsätta rida dit jag va på väg.

Jag tycker den är en avslöjande övning som talar om vart vi brister i basicstuff för stunden. Min lilla ponnie gjorde i alla fall bra ifrån sej och va mer ridbar än hon var i måndags.

Jag måste ju också berätta att Nattis red Haraldinio idag, hon satt upp själv och red runt själv i skritt och trav. Lilla Harald bara lullar runt där som om han inte gjort annat och det är kanske tredje gången hon sitter på honom. Första gången utan ledare.

Hemska drömmar!

Jag ska erkänna en sak. Jag är skiträdd för IS! Dom har jagat mej hela natten och trots att jag försökt gömma mej så hittade dom mej hela tiden. Nattens sömn har alltså inte varit särskilt kvalitativ. 

Jag är ingen människa som anser att alla måste tycka och tänka på samma sätt, även om jag såklart anser att det jag tycker är mer rätt, det gör ju alla. Men inte fan har jag ihjäl människor som tycker annat än mej för det. Man får tro på vad man vill, jag skiter faktiskt i vilket. Det är allas rättighet, men det är ingen rättighet att skada och ha ihjäl oliktänkande. Men jag tycker nog det är världens rättighet att ha ihjäl IS och deras anhängare.

God morgon förresten! Dagen idag är en föreläsningsfri dag; jag sitter redan hemma hos mamma och har ätit frukost. Men lite skolarbete ska jag hinna med ändå, men först stallet och Josie-tid.♥ Yesterday, was a long day without you my friend, but I tell you all about it when I see you again.

tisdag, november 17

Vila en stund på soffan

När jag trillade in genom dörren förut var jag helt slut! Så istället för att ta tag i måsten så startade jag lite "yoga-musik" på mobilen pluggade i den till högtalarna och la mej på soffan för att powernapa. När jag ska powernapa såhär så vill jag inte sova mer än max 30 minuter. Ni känner väll till powernaps-reglerna? Jag vet att det tar en liten stund för mej att komma ner i varv från det att jag lagt mej ner och somnar så jag sätter telefonens timer på 45 minuter. Det är lagom för mej.

Så nu en stund senare så har jag vaknat igen, betat av några projektgrupps-måsten och är rätt så pigg. Tänk vad lite sömn kan göra! Markus bror med flickvän kommer förbi på middag och tårta, dom va bortresta i helgen, så jag får väll ta tag i maten...

Josie fick en dag off idag eftersom vädret är pissigt och Nattis skulle på hoppträning, alltså ingen transport hemma. Vi hörs senare.

God morgon tisdag!

Hej på er! Jag varken hann eller orkade kolla in här igår efter jag skrivit på morgonen. Skolan gick i två hundra som vanligt, sen vill inte min dator och skolans nätverk samarbeta riktigt. Grrr....

Planen var; skola till fem, men min mattegrupp va färdiga redan vid två, halv tre. Lycka för mej som skulle hinna hem och rida innan det blev mörkt. Ännu mer lycka när jag kommer hem och Nattis ska åka till ridhuset. Så en kväll på ridhuset igår blev det.

Josie gav mej ingen magiskkänsla, men det va helt okej. Första dagen på correction på säkert två månader så då får jag ta det för vad det är. Eftersom det va träning i ridhuset la jag inte ut några bommar utan bara lullade runt. Hon får gärna lite positionerad åt vänster så va nog med att få hennes vänster bakben in under henne och krävde henne mer åt höger än rak för att förstärka mitt budskap. Till slut hamnade bakbenen på plats och hon jobbade på fint i joggen. I galoppen är det en del arbete med ett genuint driv i från ytterbakben. Generellt är det att hon ska var solid för mina ben och faktiskt samla sej när jag ber om det och inte bara lulla på i samma tempo eller form. Alltså egentligen mer disciplin på mej själv att inte tolerera nått annat än det jag faktiskt ber om.

Nog om gårdagen, vad innebär tisdag. Jooh det ska jag tala om. Klockan nio börjar skolan och dagen ska vigas åt Kop, för lektion och sedan projektarbetet. På tal om klockan nio, nu ska jag slänga på lite smink och börja se ut som folk igen. Vi hörs sen!

måndag, november 16

Måndag morgon!

God morgon allihopa! Mörkret omsluter ännu mitt hus när jag skriver dessa rader och jag önskar det vore sommar igen. Usch två kalla plusgrader visa termometern, jag gillar verkligen inte när det börjar gå mot vinter. Nog om det!

 Måndag då, vilket betyder en aplång dag i skolan. Vi börjar med KOP vid nio till lunch, sen är det matematik hela eftermiddagen. Sen efter det är min plan att åka hem och rida. Alltså egentligen en ganska vanlig dag numera. Denna läsperioden bjuder inte alls så mycket in till varierande dagar som den förra. Nu är det studier och föreläsningar så gott som varje dag. På onsdag är en föreläsningsfri dag i alla fall.

Nääe, ha en bra dag nu!

söndag, november 15

Ett verkligen sent hej

Heeej! Hur mår ni? Jag hoppas alla mina läsare mår finfint och njuter av att leva och tar hand om sina nära och kära. Vilken helg va... otroligt vad religion kan driva människor till. Jag ser det som så här helt enkelt, kan IS bomba folk kan folk bomba IS. Just give the what they give others.

Helgen då; den har varit intensiv. Igår va en kalaslördag. Först var nästan hela Markus släkt här och det bjöds på middag och tårta. Lyckat! När nästan alla gäster åkt smet jag med mamma och pappa hem, tog Josie och åkte till ridhuset. När jag kommer dit står det fullt med dressyrstaket där redan utsatt för pay-and-ride-dressyren som skulle vara idag. Tur jag och Josie hade våran dressyr outfit på oss med luddboots så vi passade in lite i alla fall. Ridpasset gav ingen bra känsla alls, det va liksom lite dragig och motsträvigt hela tiden och jag fick ingen riktigt eftergift kändes det som.  Jaja, inget att gräma sej över efter som hon gick mycket bättre idag. Mer om det sen. När jag kom hem satt Markus kompisgäng i soffan och jag fick ta plats på golvet på en kudde med datorn i knäet. Som ni såg igårkväll så kollade jag på trail.

Både Senior och Junior trail finaler gick igår, det avslutades sen med junior pleasure. Gud, vilken inspiration och vilka fina hästar. Det känns rätt awsome ändå att när Josie är på riktigt trail-mode sitter jag också den slacken dom sitter och rider på. Coolt om jag får säga det själv!
Kvällen slutade halv två då jag till slut gick och la mej, det går fort när man har roligt!

Vaknade lite senare i morse, vilket kanske är förståeligt. Åt frukost och städade upp lite efter gårdagskvällen, nu när det är välstädat kan det ju fortsätta så en stund i alla fall. Sen åkte jag hem till Josie där jag spenderat dagen idag. Ridit och bestämt för att kompromissa lite i min plan, men det berättar jag om senare i veckan. Jag bytte också bett idag. Josie är ju verkligen inte nån tränsbett-häst. Hon avskyr det faktiskt lite grann, men jag har känt att jag inte vill sitta på en stång nu när jag tränat byten för det blir lite för mycket bett liksom. Jag älskar ju mitt twisted wire, men bytte till ett helt simpelt d-ring tredelat ut Nattis bettsamling. En mycket mer nöjd Josie jobbade på bra under mej.

Nu är det i alla fall slut på det där för en stund. I morgon sätter jag in mitt mini-correction och slänger ut en hög bommar för att tänka på nått annat. Väl behövligt.

lördag, november 14

Perfekt kväll

Kan en lördagkväll bli bättre? Senior trail final från world show. I min värld blir det inte bättre!


Vi hörs imorgon!



fredag, november 13

Western riding kväll

Efter en mattefylld dag i skolan så va det skönt att gasa hemöver till Josie. På tal om att köra bil... jag höll på att krocka på vägen hem. Jag kom ur en svacka över ett "krön" med skymd sikt och den jag möter kör mer på min sida än ens på mitten.... Så jag va nere i diket och vände nästan. Hade hjärtat i halsgropen en stund efter där. Jag får alltid en konstig känsla i kroppen när det varit en sån olustig situation. Usch! Det hände inget i alla fall, både jag och bil är oskadda.
Jag har spenderat kvällen med att titta på western riding från worldshow. Fan vad jag längtar tills Josie är solid i sina byten, då ska jag banne mej rida WR. Älskar konsten att kunna guida sin häst på det sättet. Det bästa med sändningarna från the world i år är spola-tillbaka-funktionen. Jag kan börja på första klassen för dagen trots att den började för över fyra timmar sen! 

Det blev änna ingen ridning idag heller, himlen har varit öppen sen jag kom hem tills det blev svart. Förstår mej inte på detta vädret riktigt. *suck*

Röra om i grytan, recap

Jag tycker inte riktigt mina röra om i grytan inlägg nått ut tillräckligt och hamnat alldeles för långt bak i mitt flöde, så här kommer lite länkar till dom. 

Inlägget om Western Pleasure finns här

Här är min åsikt om Trail i Sverige.

Och här är hur jag ser på det faktum att det inte haltras några andra hästar än de som är sk all around-hästar. ♥

x-tra allt + rubbet

God morgon! Klockan är 07.16 och jag har avslutat frukosten, klätt, mej sminkat mej; jag är klar att åka till skolan egentligen. Men först måste jag ju säga hej till er alla! Vad ska eran fredag den trettonde(!) bestå av? Skola, jobb? Tell me!

Jag har här under morgonen lyssnar klart på en podd, jag gillar att lyssna på hela poddar, inte shortversions, dnen idag va hela 83 minuter lång så det drog iväg lite i tid så har fått dela upp den på två. Den handlade i alla fall om Sabine Andersdotter Grundare till Talent & Partner. Superinspirerande kvinna med ett uttryck jag fastnat för lite 'x-tra allt + rubbet'.  Lyssna på den!

Jag får väll säga att gårdagen gick i tvåhundra och jag hann inte med att blogga. Skolan va intensiv, sen gasade jag hem till Josie; mockade och pussades lite, sen hem och hämta M för att åka till Uddevalla och handla lite grejjer. När vi ändå va där så handlade jag grejer till ett projekt i sadelkammaren, ni får se senare. Väl hemma va jag helt slut och tvättade av mej sminket, borsta bisserna och sen sov jag!

Nu ska jag fila på ett inlägg här, sen dra till skolan, vi hörs! 

*note; jag skulle ta kort på min frukost, men det glömde jag bort. :( *

torsdag, november 12

Höstig morgon

Det är nästintill kolsvart ute och jag ser i skenet från lampan att det har i alla fall regnat ute då rutan är blöt. Höst! Jag är i slutklämmen på min frukost, smoothie och mitt bakverk sen igår, mugcakes fast i ugnen, så det blev nästan som muffin, fast nyttiga. Supergott!
Dom två till vänster är med äpple och kanel, sen är det hallon i den ena och björnbär längst till höger.
Idag står skolan på tapeten hela dagen, föreläsningar från kvart över tio till fem i em. Jag ska snart gasa iväg till skolan ändå, vi ska mötas i våran projektgrupp i KOP-kursen och prata om vad vi ska ha för ämne på vår rapport. Efter fem är min plan att åka hem till Josie. Det kommer ju vara mörkt redan så får se hurvida jag rider eller inte.

Nääe, hörröni.  Nu måste jag pysa. Vi hörs senare!

onsdag, november 11

Landat hemma i min stuga

Eftersom mötet igår inte va slut förrän vid tio så kände jag att åka hem för att bara sova, när M redan skulle somnat och när han åker innan jag vaknat, skulle va lite onödigt, så jag sov över hemma hos mamma i natt.

Dagen idag har gått undan, till frukosten skrev jag mötesprotokollet för igår. Sedan har det vart stallet som gällt hela dagen. Red Josie i morse, idag red jag på vanliga tyglar. Jag har nu under introduktionen av bytena ridit henne på draw reins för att lära henne att hålla sitt huvud på plats och för min eget kontrollbehov. Vi fick till några fina byten trots att jag va utan  min livrem och hängslen. Min plan är att jobba byten veckan ut, sen ska jag släppa det ett tag för att låta det smälta in. Jag tror det passar fint att bryta av detta med en massa tänkande i trailen istället och plocka upp bytena om två tre veckor igen.

Jag har skjutit lite på det, men jag har tagit tag i Sockans utbildning också. Idag gick vi på dagis och stod våra första tio minuter i bungys. Super duktig häst som tog det rätt med ro, tror showmanship träningen spelar in lite där.
Sidepullen sitter lite för långt ner på bilden,
tyckte den satt bra när jag provade ut den i stallet,
men när det blev tryck i den åkte den ner lite,
 så fick göra ytterligare ett hål i den.
Lilla Sockan, hon har att växa i.

Jag har, som rubriken talar om, landat hemma nu efter dagen och ska ta tag i lite städning tänker jag. M ska ha släkt kalas till helgen och här är inte nystädat direkt. Vi hörs senare!   

tisdag, november 10

God eftermiddag

Heeeej allihopa! Hur mår ni och har ni haft en bra dag? Jag hann inte riktig med att blogga i morse, eller nu ljög jag. Jag ska förklara, mitt sista inlägg för igår, det skrev jag klart i morse innan skolan. Jag började igår kväll, men så ville M låna datorn och under tiden så däckade jag i soffan. Men inte dog nån för det väll?!?!

Nine-fifteen i morse satt jag i alla fall i C120 för introduktionen av den nya kursen; kommunikation och projekthantering. Jag tror det ska bli superintressant! Jag bläddrade igenom böckerna igår och gjorde ett digitalt test kopplat till en bok av kurslitteraturen. Kan säga att det stämde nog ganska bra... och jag fick begrepp på karaktärsdrag jag har.

Eftermiddagen sedan har spenderats i stallet. Josie och jag har haft ett pass med leadchanges. Nattis fick komma ut och hjälpa oss för jag blev lite lost i detta här med nya sidor och sånt där. Vi fick till några toppenfina byten åt varje håll, duktiga Josie! Det hade varit så skoj att åkt på Nina-clinicen som är i helgen och få lite expertinput. Men jag har varken råd eller bil som är frack nog att dra släp till Skåne tur och retur som det är nu. *disapointed face*

Om några timmar ska jag på möte med LRF, så det blir min kväll.

måndag, november 9

Regnritt

Jag va väldigt nära att slopa ridningen idag, inspirationen när det va grått ute låg verkligen inte på topp, men jag tog mej ut i stallet, sköljer av Josies fötter, tar av täcket, ryktar av henne och sadlar, vad hände då? Jooh, visst fan börjar det regna! Men då tänkte jag, "the winner of next season will be the one training while I'm letting the rain stop me", så vi gick ut i regnet och tränade. Josie va lite på tårna, men jag tacklade det som så att jag hade mer disciplin på mej själv samtidigt som jag hade höga krav på henne. Hon jobbade på bra generellt. Men känslan va inte helt hundra.

Passet igår kändes till min förvåning mycket bättre. Josie var verkligen arbetsvillig och mellan mina ben och händer. Skön känsla!

Äntligen frukost

Dåså, sista föreläsningsfria dagen innan första föreläsningen i läsperiod två äger rum i morgon. Kommer hem till mamma och möte av mer eller mindre ett bombnedslag. Marplan, mamman till valparna har haft en jobbig natt med efterslängar av förlossningen, så här va inte så fräscht. Nu sitter jag äntligen ner och äter lite efter att ha städat upp här; bytt alla filtar, torkat golven och gjort ett litet röj. Min plan är att försöka rida lite under dagen och öppna böckerna lite inför läs perioden som komma skall. Matteboken vet jag ju hur det ser ut, det är samma bok som innan. Men Kommunikation och projekthantering, KOP, där har jag ju inte ens öppnat än. Kan vara lite bra kanske så jag inte blir helt nollställd när jag dom börjar prata.

Vi hörs senare!    

söndag, november 8

Puppylove

Nu står maten alldeles snart på bordet, lycka(!), jag är jättehungrig verkligen. Efter födointag så ska jag skutta ut i stallet och sadla upp Josie för ett pass på ridbanan innan det blir mörkt. Första dagen i sadeln på en vecka. Känslan brukar vara lite medioker så jag har inga stora förhoppningar. Efter en paus såhär så är Josie alltid lite nonchalant och tung mot mina ben framförallt, hon är lite lat helt enkelt.

Vi har som sagt varit hos farfar; jag, pappa och Nattis. Mamma va hemma med valparna. Han va lite hängig. *sad face*. Men han verkade bli glad när vi va där och hälsade på. Fardagsfirandet fortsätter ikväll hemma hos Markus pappa....

Tidig söndagmorgon

Vilka kontraster det finns i livet, lördags kvällen igår, vad gjorde du? Va du på tentafest kanske? Ute på nått annat galej? Vill ni veta vad jag gjorde? Förlöste hundvalpar. En rätt påfrestande kväll slutade i fyra hundvalpar som jag nu sitter och passar när dom ligger och snuttar. Kontraster, kontraster...

Planen idag är att åka till farfar och äta lite kakor, mest troligt dammsugare. Hur ska ni fira fars dag? Gör ni det till en stor grej i familjen, eller håller ni det lite simpelt? Vi är nog en lite mer simpel familj tror jag, vi äter kanske lite tårta eller så... men vi gör det inte till en stor grej det här med "högtids-dagar".

Vi hörs lite senare!

lördag, november 7

Show season 2015

Jag tänkte jag skulle sammanfatta säsongen 2015 nu när den är slut och jag har fått lite distans till det som varit. Here we go!

Runt midsommar åkte jag och Markus med Josie till Norge. NQHA Norweigan Open Championships, årets första tävling, en riktigt sen säsongsstart. Vi hade en riktigt bra show och åkte hem från Norge med bara blå och röda rosetter, undantag för en gul och en vit i NQHA klasserna. Den gula resulterade i en bronsmedalj. Ett horsemanshipbrons som nog kunde varit en guldmedalj om jag inte hade backat på slutet... Jag va rätt arg över mej själv då, men samtidigt kan jag inte skylla mej själv massor för det heller. Jag red för första gången på flera år ett mönster jag inte tränat på innan. Att jag för övrigt nailade hela mönstret är jag stolt över. Våra bedrifter slutade i tre troféhästar, allaround för alla tre domarna i amateur.

Redan helgen efter Norge styrde vi kosan mot Grevagården och NSBA Scandinavia Celebration. Denna gången följde Sockan med för att debutera på showarenan. Med bilras på vägen dit så blev hon hårt härdad från första början. Bättre unghäst och bättre moraliskt stöd än Josie, det får man nog leta efter. Dom va stencoola! Tävlingsmässigt då; Josie vann sina första två Grand Champions, två troféhästar till. För övrigt hade vi en super trailhelg, topptre i bägge NSBA trailklasserna. Pleasure och horsemanship gick inte alls den helgen....


Sedan va det lite en tävlingspaus i några veckor innan vi drog iväg till SQHA Nationals. Även här va det Josie och Sockan som va där. Vilken helg det blev ändå, jag hade väll egentligen inget satt mål så utan jag tog det lite för vad det var. Jag va lite nervös för pleasuren för detta skulle vara första pleasuren efter katastof-pleasuren på Grevagården. Senior pleasuren gick helt okej.... men jag hade inte för plan att rida amateur pleasure, övertalad blev jag dock och red hem ett GULD! Jag gjorde ett jättefint horsemanship-mönster som  jag kände mej otroligt självsäker med, men vad hjälps det när domaren inte tyckte det såg ut som det kändes för mej. Trailen, vad ska man säga om det, juh fler klasser vi red desto bättre blev det, bägge dagarna. Det slutade med en GULD i amatör trail!
För inte så länge sen kom ett brev på posten att vi visst hade tjänat ihop vårt första Open allaround för ena domaren, så ytterligare en troféhäst. Upptäckte då att jag också vunnit titeln i amatör, så en troféhäst till.

Flera veckor senare va det dags för årets sista show, SPHAs Paint Championatet. Eftersom jag nu va en 'fattig student' valde jag att bara åka ut till Grevagården på lördagen och rida NSBA pleasure på lördag kväll. Jag va där av en anledning; att försvara min titel från dom två föregående åren. 2013 och 2014 vann jag NSBA Open och Nonpro Pleasure på Paint Championatet. Dessa två starterna va det enda målet jag haft för hela året... och det skiter sej(!!!). Josies formkurva för året peakade och hon levererade the ride of my life. Besvikelsen var total.
--------
Sammanfattningsvis då, säsongen 2015 har nog varit den mest påfrestande på flera sätt; ekonomiskt men framför allt emotionellt. Det har varit djupa dalar och toppiga berg. Jag menar; från katastrof-pleasure på NSBA-showen, till SM-guld på Nationals, till att leverera sin livs bästa ritt och bli belönad med en sjätteplats på Paint Championatet. Jag har känt känslan flera gånger; "varför håller jag på med detta?" när jag varit lite less på´t. Men den känslan försvinner när jag sitter på Josies rygg med världens slack och guidar henne runt trailbanan med så gott som osynliga hjälper. Då vet jag varför jag håller på med "detta", jag älskar "detta"! Ekonomiskt har det varit svårt då det är en dyr sport och med en vanlig arbetarklass inkomst är det svårt att få det att gå runt, det är inget att sticka under stol med, men åter igen; jag älskar "detta"! Jag hade så önskat att det inte va ekonomiska aspekter som stoppade mina ambitioner.

Det har varit ett tufft år, men samtidigt så har det varit det bästa tävlingsåret av dom tre vi nu haft, vi har uppnått så mycket, jag och Josie. Så här off season så velar jag ännu om hur vårat 2016 ska se ut...

Good Girls Invited, you´re amazing. It's a truly privilege sitting on your back and be let to guide you around the showpen. I love you! ♥

Lördag

En lördag av riktigt höstväder har infunnit sej! Snålblåst och lite regn i luften, men jag har haft en effektiv dag ändå. Har kopplat ström mellan hagarna vilket jag helt glömt bort igår. Vi har i år gjort "korridorer" mellan hagarna för att dom inte ska kunna äta på varandra, läs täcken, över staketen. Vattentunnorna har fått en disk, flyttats och fyllts upp i dom nya hagarna. Hästarna verkar super nöjda ändå.

Som jag sa igår så skulle jag tömköra Josie. Vilket jag gjort också. Den hästen är verkligen den riktiga definitionen av en renavlad pleasurehäst. Hon är då inte så mycket för det där att springa fort. Kolla in filmen så förstår ni vad jag menar. 
En takt/hastighet hon själv valt, en kroppsposition som hon också valt,
inga inspänningar som ni ser. 
Det enda jag gjort är att säga att hon ska gå fortare än skritt och styr,
men i övrigt så hänger linorna och drar i marken.
En fullkomligt själlös häst som jag tvingat att göra vad hon gör, eller hur? 
 
 
Nu blir det lunch, jag är superhungrig!

Samkvämskväll!

Förutom att tråden ska bytas ut i Josies hage så är stängslandet klart. Underbart skönt! Det där med hagbyten för säsongen tycker jag alltid är lite påfrestande, staket som ska fixas och åtgärdas. Så mycket meck och dryg tid som jag gärna ägnat åt något annat. Nu är det i alla fall så gott som klart.

Innan mörkrets inbrott tog jag Josie på en promenad till brevlådan och tillbaka. Det märks att jag prioriterat bort henne under veckan till förmån för studier. En mycket energisk dam hoppade två meter upp i luften när ett stim, heter det stim(???) med tranor/svanar/gäss kom flygande. Galna ponny. I morgon får det blir lite seriös träning, tömkörning med ett backpassinslag tror jag.

Kvällen då, den har varit supertrevlig! Jag och M åkte med några kompisar till Harrys i Uddevalla och åt en underbart god middag. Jag äter typ alltid nått nötkött när jag är ute och idag va inget undantag. Jag älskar en bra medium tillagad nöträtt. Idag blev det nån finare bit på en oxfilé, serverad med rotfrukter och rödvinsås. Jag valde bort potatisgratäng och tog sötpommes istället. Den kocken får plus i kanten, det va suuuuuper gott!

Väl hemma igen slöt några andra kompisar också upp och dom alla sitter i bubblet ute just nu. Jag satt där en stund också, men gick upp nyss. Jag ser nu att klockan slagit lördag, så jag ska kasta in handduken och dejta min kudde. Kort sagt har kvällen varit toppen, vi hörs i morgon.

Niiight biatches! ♥

fredag, november 6

STUDIEFRIDAG

Idag tänker jag verkligen inte tänka den minsta tanke åt studier idag, utan ska bara njuta av att ha kommit i mål i den första läsperioden. Det är en underbarkänsla och igår kväll kände jag mej verkligen helt urladdad! Det fanns liksom inte det minsta energi i min kropp till övers. God morgon förresten! Jag vaknade med världens huvudvärk i morse, men det börjar gå över....

Vad ska ni göra idag? Här hemma står på tapeten att fixa klart vinterhagarna som varit lite av ett vilande projekt under den intensiva studietiden här. Vi grejjade nästintill klart en hage igår eftermiddag, där ska sättas dit ett gridhandtag sen är den hagen färdig. Då ska det upp ny tråd i en hage och en annan hage ska stolparna ryckas upp och bytas ut mot nya och sedan också ny tråd.  

På tal om staket, vad är erat drömstaket? Jag älskar trästaket egentligen, svart eller natur. Nackdelen med trästaket är ju att du måste fortfarande hålla på att stri med tråd av nått slag. Så detta här plaststaketet har blivit lite av en ny favorit.
Bild framgooglad och "ärligt stulen" .

torsdag, november 5

Mitt memoryspel

Memory kanske är fel ord för min studieteknik med "kort", men för mej har det i alla fall funkat perfekt. Dessutom är det lätt för någon annan som inte är insatt att förhöra. Mamma hjälpte mej igår, vi gick igenom alla korten flera gånger.

Jag gjorde mina kort i datorn, men självklart kan man skriva dom för hand i önskad storlek. Jag gjorde i alla fall två kolumner i ett word dokument. I den ena kolumnen skrev jag ett begrepp eller en fråga, vilket blev kortens framsida. I andra kolumnen skrev jag svar/förklaring och det blev då kortets baksida.

Storleken på korten bestämdes av hur mycket text som blev på baksidan, där det va lite text ryckte jag bara enter flera gånger för att få lite storlek på dom. Skriv ut och sen va det bara att klippa efter radlinjen och vika i linjen mellan kolumnerna. FÄRDIGT!

Flera mount everest

Det är flera stora berg som lämnat min axlar nu kan jag tala om! Tentan i bygg och anläggningsteknik kändes bra. Jag får reda på nu att matte tentorna låg ute på servern loggar in och ser att jag klarade gränsen med en halv poäng! SÅÅÅÅÅÅ JÄVLA HELVETES UNDERBART! Jag har inombords haft lite ångest över att jag inte klarade den med min marginal på sju poäng. Men det gjorde jag! Lättnad är bara för namnet, nu hoppas jag BAT-tentan är lika bra... några dagar av väntan....

Nu ska jag gå till stallet och ha lite terapi!  

Wish list

Jag köpte för några år sedan ett hemmagjort BoT-skrittmaskinstäcke. Inte för att Josie någonsin går i skrittmaskin utan för att det är super smidigt att ha tex när jag longerar eller showmanshiptränar och det är lite ruggigt i luft.

Nu är det tyvärr trasigt i spännet i fram och vi har lagat det men det gick sönder igen, så ett nytt kanske är att föredra nu..? Dock ser jag att det är APdyrt! 2500kr, usch!

Tenta 2 av 2, läsperiod 1.

*Tidsinställt inlägg*

Dåså, nu sitter jag och har skrivit en halvtimma på min sista tenta för denna första läsperiod. Håll tummarna för mej!

onsdag, november 4

Ockuperat mammmas köksbord

Nu har jag suttit här sen tio i morse, mammas köksbord har varit ockuperat med mina papper; studieuppgifter, PP-presentationer, gamla tentor och formelsamlingar, hela dagen. Och nu har känslan infunnit sej att jag kommer inte kunna nått mer nu. Det jag inte kan, det kan jag inte, och då känns det som jag har mer eller mindre koll på allt. Vissa saker är jag säkrare på än andra såklart.

Att kliva ut genom tentasalen i morgon ska bli en befrielse!

Webb-tv

Har ni ett lastbilstugg på Hippson-tv? Jag tycker det är lite underhållande, eller mycket underhållande.

Ni kan se säsongens första avsnitt här med Alexander Zetterman och Amanda Ericsson. Det andra avsnittet finns här, gästande vart systrarna Holmén. Jag väntar på nästa avsnitt, det hade vart roligt att göra nått liknande med framgångsrika svenska westernryttare.

tisdag, november 3

Ladda om

Hej allihopa! Jag hoppas ni haft en bra dag. Min eftermiddag har varit riktigt seg. Det där att ladda om och förbereda mej för en ny tenta på torsdag va inte det lättaste... *sad face* Hoppas att mitt mode är annat i morgon då jag verkligen kommer behöva slita varenda vaken minut.

Tentan idag då, hur gick den? Jag behövde ju såklart 11poäng(11+3=14), inte nio för att klara mej. Jag gav lösningar för 18 poäng, så jag hoppas att den lilla marginalen på sju poäng ska räcka. Resterande tolv poäng va jag rätt lost på, inte helt, men i huvudsak... Det visade sej när jag kom hem att ett tal, a) och b), hade jag i stort sett rätt svar på bara att det stämde inte fullt ut(decimaler hit och dit) när jag räknade på det... Typiskt jag skulle skrivit det jag testade mej fram till och hoppats att det räckt med ett svar utan lösning och kanske i alla fall fått ett poäng.

Jaja, går det så går det, annars finns det omtenta...

Första tentan

*Tidsinställt inlägg*

Nu har jag klivit in i tentasalen F306 och ska skriva min första tenta ever... ! Skräckblandad förtjusning. Efter dom senaste dagarna i matteboken känner jag ändå att jag borde kunna detta. Jag behöver nio poäng för att bli godkänd. Jag har tre poäng som jag tjänat ihop under läsperioden, och gränsen för betyg 3 är 14 poäng.

Önska mej lycka till!

måndag, november 2

Going dressage?

Jag har ibland tyckt att det är lite löjligt inom dressyrvärlden att dom prackar på sina hästar massa skydd och skit dom inte ska behöva. Men jag har ändrat mej lite; jag vill nu köpa luddboots och höga benpaddar med ett par fina benlindor till Josie. Tänk va söt hon skulle bli!

Så mamma och Nattis skojjade om att jag får köpa en dressyrhäst för att få utlopp för min nya behov. Så jag kikade lite spontant igår... Hittade en fin som jag verkligen tyckte om. Ja okej jag hittade flera!
Bilden är ärligt stulen från annonsen som du kommer till här!
Det hade vart kul att prova på något nytt, men då ska det vara en färdig häst som besitter alla högre skolor. Varför? Jooh, jag har inte den minsta aning om hur det ska kännas att sitta på en häst som byter i varje, piaffar, eller gör passage. Då känner jag det är dumdristigt att sitta och försöka lära en häst som inte kan när jag själv inte kan. Mest idiotiskt kan jag tycka. Faktumet att priset då rullar iväg är ju ett som är säkert. Kolla bara denna läckerbiten här, helt otrolig!   

I do belive I could have done as a dressagerider, I really do!

söndag, november 1

Getting it

En produktiv dag måste jag säga; jag red Josie i förmiddags. Nattis hjälpt mej idag också. Ibland är det så nyttigt att ha nån på marken som kämpar lika mycket som jag gör. Nattis kritiska öga är ovärderligt, hon kan sätta ord på allt!

Markus mockade och fixade under tiden jag red så när jag ridit klart och vi pussat färdigt på Snäckan så åkte vi hemåt igen. Jag öppnade min kalender och insåg att "faaaan, jag har telefonmöte idag!" Jag hade styrelseuppdrag att göra som jag skjutit undan för studiernas förmån. Jag fick helt enkelt ta tag i det innan jag dök ner i dom gamla mattetentorna. Jag har för övrigt tuggat mej igenom två tenor och är snart klar med den tredje.

Nu efter mötet släpper jag alla måsten för dagen och slappar i soffan. Hjärnan är seg som kola och kan omöjligt ta in mer idag...
      ♥

God morgon

Har ni alla överlevt skrämsel halloween? Jag hoppas det. Våran kväll igår slutade ganska tidigt vi va hemma här strax efter tolv. Skönt säger jag! Hade vart en mardröm att vara aptrött idag nä jag ska plugga en hel del. Det slutade i alla jag bara hade lördag igår och lämnade böckerna där hän.

Nu ska jag och M avsluta frukosten, vissa fräschare än andra, och sen åka hem till Josie. Vi hörs!