torsdag, juni 30

Nöjd men....

Hej på er! Jag hoppas ni har det bra där ute, jag har det bra vilket är superskönt att kunna säga! I skrivande stund sitter jag mej datorn i knät och väntar på att Moa ska starta sin hunterklass i Kreuth. Såååå spännande.

Dagen har bestått av jobb, gårdagen lika så. Jag var ofantligt trött i kroppen igår, första dagen utan ryggont, så hästarna fick stå igår. Även idag. Dom rör sej så mycket på betet så jag tror inte dom dör av det. Idag dessutom så har jag fått nått sjukt ont i mellangärdet efter jag ätit lunch. Jag kan inte härleda till något så det är lite skumt. Men men...
Alltså jag är nöjd med min livstillvaro just nu, men ändå kan jag inte hjälpa att det drar lite i mej när jag läser ett sånt här inlägg i mina flöden på fb.....

tisdag, juni 28

On top

Frågan är om jag någonsin i livet kommer tröttna på att se just dom här två öronen, den busiga manen som gärna står upp i mohikanliknande frisyr och bara få sitta på denna otroliga häst som verkligen ger hela sej själv till mej? Jag har svårt att tro det.

Återigen levererar Josie ett pass att skriva upp. Hon är verkligen on top nu, så stark och så väl disciplinerad. Ni vet när man sitter där uppe och allt bara funkar, den känslan är obeskrivlig och just nu ger hon den till mej gång på gång. Underbara, fina Josie!♥ Jag kommer på mej själv med att känna hur det drar i smile-banden, det är så jäkla kul att rida just nu.

Nu är kvällen över och jag ska kasta in handduken. Borsta bissera och sen dejta kudden.

Jobbelijobb

Hej på er! Har ni det bra? Här rullar allt på som vanligt. En ny jobbvecka har inletts och allt som hör till. Denna veckan är en sexdagarsvecka med öppning, alltså tidiga mornar.  So not my thing anymore....

Jag har betalat månandens räkningar och kikar in här innan jag ska ut i stallet där jag för övrigt spenderade hel eftermiddagen och kvällen igår, därav utebliven bloggning. Jag börjar bli tjatig men Josie är fullständigt amazing just nu. Min älskade häst!

Nu ska jag ta mej ut hoppas på att komma i säng lite tidigare idag än igår. Vi höörs!   ♥

söndag, juni 26

Showcloth dreams

Att tävla finns ju inte ens på kartan i år, men jag kan ju ändå drömma om lite nya kläder. På showgirls apparel kan man hitta massa fint. Som vanligt fastnar jag för Lindsey James kreationer....

Och Trudys underbar skapelser....



Alla bilderna "ärligt stulna" från Showgirlsapparel.com

Snart ny vecka

En ny vecka stundar runt hörnet, men innan dess så ska helgen avslutas med den traditionsenliga middagen arrangerad av LRF efter gudstjänsten idag. Men vi har ju inte hört sen i torsdags kväll, så vad har hänt?

Jooh, det ska jag tala om. Vi, ett gäng kompisar, grillade i torsdagskväll, supertrevligt! Jag dunsade i säng närmare elva för att vila upp mej för en lång midsommarafton.

Började dagen med att ringa till veterinären då våran katt hade en tass i två storlekar större än dom andra fyra Vi bestämde att .jag nog fick komma in med henne till kliniken under dagen, dock senare då veterinären var redan upptagen med andra sjuka djur. Så Rut fick följa med till stallet under tiden jag var där.

Eftersom det var midsommarafton så mockade jag och longerade bara. Hästarna var nog ändå rätt nöjda med det, ingen av dom var direkt superspringiga. Precis när jag var färdig med Josie ringde veterinären och hade tid för Rut. Så ut med Josie i hagen och iväg till kliniken. Väl där sövde vi Rut som mest fräste när man tog i tassen. 

När hon vaknat till liv igen så vankades det "sill och potatis" hemma. Folket var redan där när jag anlände så det var bara att äta och sedan göra mej redo för kvällens bravader. En jättetrevlig afton som slutade vid ett typ, väldigt lagom!

Gårdagen var en lite slö dag, man jag hade ändå ambitionen att rida och sadlade upp Josie. Tyvärr blev det ingen lång tur då blinningarna invaderade oss. Snabbt sadla av och få in dom andra hästarna som var mer eller mindre rabiata i hagen. Sen stod dom inne hela dagen ändå till sju på kvällen dä dom kunde gå ut igen.

Alltså jag förstår inte vad för nytta dom där jäkla flygfäna gör egentligen...? Mat till fåglar....? Jag skulle gladeligen mata fåglarna med frön året om så länge jag slapp flugor, blinningar, bombplan och andra äckliga ätande flygfän!

Det var ganska mycket min helg, har ni haft en bra midsommar?

torsdag, juni 23

Stort sug

Förstår ni vilket sug jag har haft idag efter att bara skita i allt vad midsommar heter och lasta in Josie och alla grejer i transporten och åka till Norge... ?

Arbetsveckan är över nu och en midsommarhelg väntar. Regnet öser ner så vädret är ju precis traditionsenligt, svensk midsommar. Lite grillat väntar här och jag ska tydligen skära sallad nu, så vi hörs!

onsdag, juni 22

Öhh, vaaah?

Det har vart trålande sol typ hela dagen, när jag åkte på lunch va det asvarmt i bilen och när jag kliver ut genom dörren från mitt möte nu i eftermiddags så var det pissregn. Hallå liksom...? Vad i hela friden hände där?

Jag har tänkt rida, men hästarna va ju dyngsura eftersom det inte var skitväder när dom gick ut så var dom täckeslösa.  Jaja, i morgon är sista arbetsdagen för denna veckan, sen ska där firas midsommarafton säger dom. Jag ska ärligt erkänna att jag är inte så mycket för sånt häringa festande längre. Hade jag fått bestämma hade jag checkat in på hotell; ätit lagad middag, sovit i en nybäddad säng, duschat alldeles för länge, tassat upp till hotellfrukosten och njutit av alla valmöjligheter som funnits. *drömmer*

Jag tänkte att jag bjuder på lite random bilder ut min mobil.
3 älgar sprang över vägen häromdagen när jag var på väg till stallet.
Longering av Josie.
Mer longering, mitt lilla muskelberg.
Mitt firande av godkänd tenta.
Firande med tjejjerna i stallet.
Fin och duktig ponnie.

tisdag, juni 21

And time flies

Jag har precis placerat mej i soffan, halvt om halvt raklång. Kvällens middag är avklarad, på menyn stod idag min superdelikata kyckling sandwich. "Mycket bra, mycket bra, mycket bra!" citerat den självutnämnda efterhängsna grannen.

Oldie but Goldie-picture
Dagarna här har rullat på i tvåhundra; torsdagen ägnades åt stalltid och massa plock hos mamma och pappa. När Nattis gjorde begravningsdekorationen så räckte inte rosorna och jag fick gasa iväg och köpa flera.

Fredagen var en sorgens dag, min finaste farfar begravdes. Jag och Nattis var med och bar kistan, det kändes hedrande. Oftast är det väll manliga bärare, men jag ville bära. Många tårar rann ner för min kinder och tankarna snurrade i huvudet.
Eftermiddagen var det stalltid, jag red Josie som är fullkomligt otrolig! Det känns ganska vemodigt att inte kunna tävla i år.

Lördagen, den stora festdagen; mamma och pappas årliga grisfest. Supertrevlig dag med massa människor och skratt. Söndagen var en ganska avdankad dag, hela eftermiddagen spenderades i soffan med min andra hälft. Trots att jag får lite ångest av att inte göra något vettigt på en hel dag så är det någon jag vill göra ingenting med så är det Markus, jag älskar att bara vara i hans sällskap.

Igår drog arbetsveckan igång och jag spenderade hela dagen på jobbet. Eftermiddagen och kvällen i stallet. Jag hade tur och hann rida Josie innan det värsta regnet kom, när jag sadlade av öppnade himmelen sej. Återigen är hon fullständigt amazing!

Idag har jag återigen jobbat och sedan haft lite stalltid. Jag har inte ridit, men spenderat hela eftermiddagen i stallet.

I morgon är det jobb igen och sedan möte. Superkul. Vi hörs!

torsdag, juni 16

Catch up

Jag tänkte att jag får väl uppdatera er på vart jag hållit hus under den knappa månaden jag vart borta härifrån....
Till att börja med så var skolan krävande minst sagt. Det va mycket att deala med och jag la nästan all min tid på att sitta med skolarbete. Jag planerade ju att börja tenta plugg mycket tidigare, vilket sket sej och det blev grovt hetsplugg in i sista minuten. Just så det INTE skulle bli. Mättekniken tog ofantligt mycket tid och jag la verkligen ner mycket tid på den. I slutändan när jag klev ur tentasalen så var jag ändå inte säker på att jag klarat den. Jag väntar ännu på det resultatet.....

Jämsides med skolan så arbetade jag med att rodda ihop sponsorer till NSBA Celebration, vilket till en början var riktigt segt. Eftersom jag inte hade möjlighet att närvara under tävlingen så ville jag att allt skulle vara så klart som möjligt. Utöver detta så jobbade jag så mycket som bara gick för att ha nån inkomst nu i juni.

Mitt i allt detta gick min farfar bort. Även om det var lite väntat så är man ju aldrig beredd på att en människa ska lämna. I morgon är det begravning och där med ett sista farväl till finaste farfar.♥

Som ni förstår så har det varit rätt mycket att göra och jag fick prioritera bort lite. Trots att det varit krävande och livet prövat mej det senaste så har det hänt mycket roligt också. Nya dörrar har öppnats och nästa vecka är det möte bland annat.
  

Ojdå

Hej på er! Här har dagarna rullat på rätt fort kan jag säga så jag har inte riktigt hunnit sätta mej ner och blogga. I söndags var det hundutställning på morgonen i Vänersborg för att sedan spendera dagen hemma i stallet men hästarna.

Jag har jobbat till typ fyra varje dag denna veckan och sedan haft massor att göra på eftermiddagarna fram till sena kvällen. Hästarna, LRF-möte ja ni vet.... Det där att hinna sätta sej ner och få ut mina dagar i ord, det har varit lite dåligt med det.

Idag är i alla fall en ledig dag och jag ska snart gå ut i stallet och kicka igång dagen där. Vet ni, vi hörs senare! 
Finaste Josie från häromdagen.

lördag, juni 11

Jädrigt närproducerad frukost

Till och börja med måste jag nog tacka mina "trogna läsare", ni som kollat in här varje dag under tiden mitt bloggande lyst med sin frånvaro. I seeeee yoooou! Det gläder mej att ni vill kika in här. Även nu när jag börjat skriva lite igen så steg statistiken utan att jag egentligen annonserat, finaste läsare!

God morgon! Är ni taggade för lördag? Det är jag, sitter redo att åka till jobbet. Får jag lov att presentera min jäkligt närproducerade frukost; ägg köpta så gott som direkt av hönornas ägare, mjölk ifrån den nya lokala mejeriet Dalsspira. Yummie!  
Jag är lite matnationalist och vill gärna äta lokalproducerat och svenskt. Eko är bra men det är inte hela min värld, dock är matens ursprung det viktiga för mej. Jag vet inte om jag vågar printscreena mitt hysteriska fb-inlägg från ett besök på ICA-butiken för några veckor sen.... Men nog hade det varit underhållande!

Planen för dagen ä i ala fall att åka och jobba ett par timmar här för att sedan åka hem till stallet och spendera min eftermiddag där. Mina tjejjer kräver sin tid, ridning, longering och annat pyssel.

Vi hörs senare!
 

fredag, juni 10

Sommarlovet är slut

God morgon! Idag var mitt sommarlov slut.... Mitt sommarschema på jobbet börjar idag så nu kör vi. I sommar hittar ni mej på Swedol i Trollhättan.

Gårdagen var en födelsedag, lillasyster fyllde 23 år. Med lite tårta och presenter som vanligt. Födelsedagar i våran familj är inte en så big deal utan mest som vilken dag som helst så. Jag var i stallet och så som vanligt, longerade en häst på morgonen. Badade hundar inför utställningen på lördag på kvällen. En chill dag. Gasade även iväg och uträttade lite ärenden, kom hem med två horselyxar, en nytt täcke till Josie och en ny kedja. En väldigt lagom dag....

Nu ska jag snart gasa iväg till Överby och jobba ända till fem. Efter det åker jag till stallet. Kan ni inte tala om vad er sommar kommer innehålla?


*blir bildlöst för min dator ballar ur*

torsdag, juni 9

Fullt ös på sommarlovet

Hej på er! Jag kan försvara mej med att jag tänkte blogga när jag landade hemma igår kväll. Men sen var det middag och en bra film och sen va jag trött... Ja ni förstår. Igår va en full dag, jag och mamma var på tippen och slängde massa grejjer. Om jag nångång inte skulle få jobb som lantmätare så ska jag bannemej jobba där. Dom gör inte ett jota utan står mest och kollar på människor! Grrrrr! Jag blev gött bitter kan jag tala om.

När jag kom hem så va det lite stalltid, longering av hästar och så red jag Josie. Hon är verkligen helt otrolig att rida just nu. Jag älskar den där hästen!

Jag och mamma vattnade hästarna också, självklart är det kvalitetstid med Sockan som gäller då. Bilderna får tala för sej själva. Sötaste gullefölis♥


onsdag, juni 8

Grå onsdag!

God morgon på er! Försvann solen och sommaren hos er också idag? Här är det grått, molnigt och lite blåst. *suck* Jag och mamma har ätit frukost och ska gå ut i stallet nu.

Gårdagen gick åt till att jobba, lite oplanerat så. Sommarlov, tänkte jag. Jobba, tänkte min chef. Men det gjorde inget s, jag hade en chill dag i klädtryckningen. Jag gasade direkt hem till stallet och kvällen vigdes åt lite longering av hästar och mys i stallet. När jag kom hem på kvällen hade NSBA-ansökningarna från celebration dampt ner i min inkorg så jag spenderade dom sena timmarna med att göra medlemskort.

Vet ni nu ska jag kicka igång denna dagen, vi hörs senare!  ♥

måndag, juni 6

Litet break

Jag har återvänt! I mitten på maj där när allt blev mera; skolan, jobb, NSBA-arbete.... Ja allt trappades upp radikalt så kände jag att bloggen fick helt enkelt stå tillbaka, tills det va över. Nu är det över, jag skrev sista tentan i lördags och har nu avslutat en tredjedel av min utbildning, celebration avverkades i helgen utan min närvaro.  Jag har några dagas sommarlov nu innan mitt sommarschema på jobb drar igång på fredag. Behöver jag berätta att jag sov lääääänge igår. Lördagskvällen gick åt lite firande att skolan var slut och sommaren äntligen kommit.
Jag har inte ens varit borta en månad härifrån men under tiden har det hänt så mycket ska ni veta. Man kan väll säga som så att, I've got some confessions to announce... Men jag håller på det ett par dagar till här. Allt är i alla fall superduper exiting!  
Den finaste mulen ever♥