onsdag, augusti 31

Hösten har kickat igång

Hej på er! Jag har haft lite dåligt samvete för att jag inte kikat in här, men tiden har inte räckt till riktigt....

Måndagen var en dag av fixande inför igår. Den stora dagen när skolan började. Jag och mamma slängde ut hästarna i hagarna och fixade i ordning i stallet. Eftersom det var pissväder så täckade vi allihopa. Jag kan inte beskriva hur nöjd jag är med Josies amigo-täcke jag köpte tidigare i somras. Det passar henne verkligen som handen i handsken.  ♥
 
Efter stallet var klart åkte vi ner till Trollhättan. Först svängde vi inom skolan som var packad med förväntansfulla ettor som gjorde sin första dag på HV. Jag satte mitt lås på ett skåp så jag inte blev utan. Jag använde inte mitt skåp särskilt mycket föörra året, men jag tänker att det är i alla fall skönt att ha ett ifall jag behöver det. Sedan styrde vi bilen mot Överby, den ständiga frågan för mej varje morgon är "vad ska jag ha på mej idag?!?!?!?". Jag önskar man kunde komma till skolan i hoodie, jeans och boots (glöm inte sporrarna!). Tyvärr funkar det inte riktigt så.... Lite nya kläder inhandlades. 
Sen drog det igång liksom... Gårdagen spenderades i skolan med introduktion för den nya kursen, mina böcker anlände postombudet under dagen så jag svängde inom där efter stallet och hämtade upp dom. Sen var det bara att läsa emellan matlagningen. Tur filéen i ugnen skötte sej mest själv, lite rödtjut och folie så blir det fint!
Kvällen kommer se ungefär likadan ut. Plugg fram till klockan slår nio då the nightmanager börjar på tv:n. Vi hörs!

söndag, augusti 28

Höstig söndag

Sommaren var här och hälsade på i dagarna, idag kom hösten med besked. Regn och dassigt deluxe hela denna söndag. Vad har ni gjort idag?

Söndagen började i morse i stallet, på med regntäcken och ut med hästarna. När mina färgglada prickar gick i hagen så tog jag lite frukost med pappa. Jag spenderade några timmar hemma, mockade badade en hund och skrev ut massa papper för skolan.

När jag kom hem igen har jag spenderat eftermiddagen i min kalender. Schemat skulle in den lilla boken som rabblar upp mitt liv mer eller mindre... Det kändes lite som; "vi ses vecka 44". Denna läsperioden är då inte nådig, i alla fall inte som den ser ut nu. Det drar igång på tisdag och jag ska bara köra och se vecka 44 som ett delmål. Omtenta finns inte i min vokabulär så just give it to me!

Eftermiddagen har också bjudit på förberedelser inför hösten här hemma, jag har städat ur våran vedbod och burit in två backar med ved. Nu är jag liksom färdig för höst på den fronten. När vi ändå pratar höst och allt  vad det innebär så fick jag lite feeling och slängde ihop en äppelpaj, eller jaaah. två pajer. Yummie!

lördag, augusti 27

Ömmande händer och leder

God kväll! Jag sitter återigen på språng, denna gången bär det av hem till en släkting som ikväll bjuder på middag. Ska bli spännande att se vad det blir, är dessutom rätt hungrig så ja, jag hoppas på nått smarrigt i stora lass.

Jag har under eftermiddagen varit hemma i stallet och mockat samt grejjar runt allmänt. Vi har putsat av betena idag och eftersom vi ska iväg så har jag inte kommit så långt som att rida Josie eller tömköra Sockan. Dock tackar nog mina händer och handleder för det, jag har en hemsk värk. antagligen är det inte mer än "träningsvärk" efter gårdagens släpande av grenar och kvistar, but still.... it hurts.

Jag hoppas ni alla haft en bra lördag för övrigt, det är ju verkligen helt underbart väder; sommaren återvände; helt underbart! Jag måste säga att jag trivs oerhört bra i mitt "nya" hår. Jag behöver bara köpa en ny plattång och lära mej locka med den, eller helt sonika köpa en bättre locktång.... Nu måste jag kila.

Snabb lördagshej

Jag är på språng och har egentligen inte tid att sitta här, men ville bara kika in och säga hej! Kvällen igår landande på stars i stan en stund, lite mat och trevligt med vänner, men vi åkte hem tidigt för jag va trött och ville sova, skräll. Efter en aströg morgon så har jag vaknat till "liv". Frukosten är intagen, sminket på, nu kör vi ett par timmar på Swedol Trollhättan. Vi hörs sen!

fredag, augusti 26

Dagens projekt

Vi sätter aldrig stängsel precis i dikeskanten utan alltid en bit in i från diket. Detta för att spara diket så intakt som möjligt, hästar som gått i kanterna på diket är inte särskilt hälsosamt, för diket alltså.
Nackdelen med detta är att sly, träd och buskar växer sej till slut in i hagen, eller inkräktar i alla fall en hel del på betesmarken. Så detta har varit dagens projekt hos familjen Hansson. Rensa ur dikena från växtligheten. Helt plötsligt kändes remsan längs med hagarna två meter bredare och det blev mycket finare, eller hur!
Eftersom det har varit apvarmt idag också så har jag stövlat runt där nere i shorts. Skönt ute, men satan vad det kliade när jag kom in. Så nyduschad och fräsch sitter jag här och återhämtar mej nu. Kroppen är rätt slut nu så det där med ridning och sånt får stå tillbaka idag... tråkigt men en bittra sanningen.

Lång sittning

Jag red Josie på förmiddagen igår innan jag åkte iväg på ärende. Hon levererade som vanligt och är superrolig att rida nu. Hursom, ni undrar väll vad jag gjorde igår för första gången. Jooh, jag var hos frisören. Strax efter två satte jag mej i stolen och två och en halv timme senare var jag färdig.  ♥
Allt det slitna åkte av och rätt mycket färg åkte i, jag är jätte nöjd!
 

torsdag, augusti 25

Njuter av tillvaron

Jag ska erkänna, jag har verkligen älskat denna veckan. Lite lugn och ro där jag bara kan göra det jag vill och inte det jag måste göra. Jag pratar såklart om att vara i stallet; höra ponnisarna gnägga när dom ser mej komma mot stallet för att ge dom frukost, få pussa lite extra på dom innan jag släpper ut dom i hagen, mocka deras boxar omsorgsfullt, sopa stallgången noggrant, kunna njuta av den friska luften som fyller mina lungor när jag hämtar in en häst för att arbeta med den. Snart, på tisdag, byts drömtillvaron ut mot anteckningsblock och thermosmuggar av alldeles för starkt kaffe.

God morgon löningstorsdag! Hoppas ni alla mår bra och är taggade för en ny dag. Vad gör ni idag? tell me! Själv sitter jag här och dricker upp det sista frukostkaffet innan jag ska ut i stallet för att kicka igång denna dagen. Jag kommer fylla förmiddagen med stall och häst för att i eftermiddag gasa iväg till Uddevalla på spännande äventyr, first-timers. Det ska bli spännande och se vart detta slutar faktiskt. Ni får se i eftermiddag.

onsdag, augusti 24

Produktiv förmiddag

Vilken onsdag jag haft; produktivitet blandat med sambokvalitetstid. Jag klev upp tidigt i morse, helt sonika för att jag vaknade. Det har fått vara lite av mitt signum denna veckan, jag sover tills jag vaknar, ingen klocka som ringer och väcker mej. Innan klockan var halv åtta hade jag hängt en tvättmaskin och satt i bilen på väg till stallet.
Väl där så var det aktivt stallarbete som stod på schemat, ut med hästarna och mockning. Sedan stod Sockan först på tur. Hon är superrolig att jobba med just nu. Jag har precis startat upp henne efter sommaren och hon är stencool. Dessutom så har jag bytt ut sidepullen till ett rubbersnaffle. Jag fick en betydligt mer sensitive häst i tömmarna.

Efter Sockan så red jag Josie, för att inte tråka ut henne med groundwork så har jag slängt fram bommar det senaste. Mycket tighta svängar och teknisk ridning, Josie är riktigt tillfredsställd.

När jag va färdig med stallets måsten för idag så åkte jag och mötte upp Markus. En åktur i lastbilen tur och retur. Kvalitetstid!♥ När vi kom hem slängde jag ihop middag och nu sitter jag här ensam och min bästa livskamrat har åkt till verkstaden.

tisdag, augusti 23

Vadå miljövänligt....?

En sak jag funderat över under sommaren är nått som egentligen inte alls har med nischen av min blogg att göra... men eftersom det ingår i mitt liv och mina tankar. Vi alla använder dom, plastkassarna i matbutiken. Jag handlar oftast på Maxi, även om jag nu försöker göra mej mer hemma på Coop. Hursom, det hör inte hit vart jag vill handla.
 
Nu ska jag komma till punkt, målet är att minska användandet av plastkassar till 40st per person och år till 2025 enligt expressen. Min spontana tanke är hur i fasiken ska det gå till....?!?! Mina Ica-butik hade börjat med nya miljövänligare kassar i somras. Great... eller? Plastkassarna blir ju bara tunnare och tunnare, alltså går det att packa mindre och mindre i dom. För ärligt talat plastkassarna idag är ju nästintill som folie; alltså mer än bladtunna. Dom håller inte för nånting.

Hur i hela friden ska det bli mer miljövänligt och hur ska man kunna uppnå det där målet om 40 kassar när jag får köpa dubbelt så många kassar för att det bara går att packa knappt hälften så många varor i den miljökassen än i den "vanliga kassen".   

I'm put on hold

Kroppen har verkligen put me on hold, när jag egentligen hade som mest energi, eller jag kanske ska säga när kroppen lurade mej att jag hade som mest energi så var en tjej hemma och provade ut massa sadlar till Nattis Harald. Efter många om och men hittade dom till slut en.

Jag har varit jätteseg hela eftermiddagen och när jag satt ute så somnade jag i solen. Superskönt, men ändå lite irriterande att somna mitt på dagen. Alltså fick Josie och Sockan en dag off idag också. I morgon ska jag kicka igång direkt efter frukost. Då är ju inte ridbanan upptagen heller.

Jag hoppas ni alla haft en bra tisdag.

måndag, augusti 22

First time

På torsdag torsdag kommer en first time-thing äga rum för mej, det ska bli superspännande! Whooooopa whoooopa, jag berättar mer när det har inträffat.

Måndag

Hej på er, hoppas som ni haft en bra måndag och start på veckan. Jag vaknade relativt tidigt och gasade hem till stallet. Släppte ut hästarna och käkade sen lite frukost med mamma och Nattis. När jag sen nästan mockat färdigt så öppnade sej verkligen himlen. *suck* Den där lilla motivationen som fanns idag var verkligen som bortblåst.

Så jag tog tag i lite andra uppgifter inomhus. Lagt in räkningarna i mobilbanken, ansökt om studiemedel, ringt och upplyst facket om att jag ska studera igen så jag får rätt medlemsavgift. Sen mötte jag upp Markus och åkte med i lastbilen en stund, spannmålsäsongen är igång.
Stubbfälten breder ut sej på dalboslätten och jag satt häromdagen på vägen hem och funderade på vad stubbfälten betydde för mej när jag var yngre.... full galopp med min ponny till vad som kändes världens ände. Lycka och ingen som helst självbevarelsedrift. Idag betyder dom nytröskade fälten att hösten och den kalla vintern står runt hörnet och väntar på att kliva in genom dörren. Tänk vad samma sak kan betyda olika saker beroende på olika stadier i livet.

Nu väntar en kväll i soffan framför Idol med Markus och den efterhängsna grannen.♥

söndag, augusti 21

Checkade ut

Hej på er! Jag checkade ut ett par dagar härifrån... välbehövligt ibland faktiskt. Hoppas ni i alla fall haft en bra helg!

Jag har haft en bra söndag hemma i stallet. Bara njutit av att kunna vara där hela dagen och inte stressa iväg till nått annat. Veckan som kommer blir en uppladdningsvecka in för skolan som börjar på onsdag nästa vecka. 

Vet ni jag har dåligt med goodies att berätta om, så vi hörs i morgon!

onsdag, augusti 17

Bedtime

Hej allihopa! Jag kikar in här lite som hastigast bara. Dagen har gått i ett, jag åkte hem till stallet i morse, aptidigt. Longerade en häst lite grann, showmanshipade lite och sen kom massören och behandlade samma häst. Under tiden den stod på gången och njöt så slet jag med mockning, vatten och foder. Så snart behandlingen var klar så var det bara att byta kläder och gasa iväg till jobbet.
Efter jobb stack jag in och handlade mat för att fylla på våran kyl hemma. För att inte tala om att våran fry nu fylls på med matlådor igen. Jag har gjort en lasange och en makaronilåda. När dom skötte sej själva i ugnen har jag ägnat mej åt NSBA-arbete. Nu blir det sängen och några timmars attacksovande. Jag öppnar i morgon, så ytterligare en tidig morgon.


Vi hörs darlings, och ni...? Kan ni inte lämna en kommentar om vad ni vill läsa om? 

tisdag, augusti 16

Sent kväll

Klockan är halv tio och jag landade just hemma. Jag skulle kikat in här i morse och sagt hej, men tiden rann iväg för mej....  Så det får bli nu, hej!
En flock med köttdjur som går på markerna här.
Dom senaste dagarna, eller egentligen den senaste månanden har jag varit ofantligt trött. Oavsett hur mycket jag sovit så har jag varit lite av en vandrade zombie, jag har försökt hålla skenet uppe. Men jag gissar att min avsaknad av energi har märkts även här. 
 
Därför bestämde jag mej igår att det antagligen är något i min rutin som gör att jag varit så trött, så jag gjorde min morgon annorlunda idag. Istället för att ligga och snooza sjuttielva gånger, gick jag upp på andra ringningen och drog på mej ett par mjukisar och skorna. Sen gick jag bara 20minuter åt det ena hållet för att vända och gå tjugo minuter hem igen. När klockan va kvart i sju kunde jag fylld med frisk luft kliva in i duschen och göra mej redo för tisdag.
 
Det jag trodde skulle vara mitt sista pass för sommaren idag, blev inte det. Eftersom personalstyrkan är sjuk nu efter sin semester så ska jag jobba i morgon också. Men först har jag planerat möte i stallet så det blir en sån där specialdag på jobbet.
 
Efter jobbet idag har jag för utom stallet hemma hunnit med en fika med en god vän på Espresso House innan jag lämnade Överby. Supertrevligt att hinna prata ikapp lite.
 
Nu ka jag försöka få i mej lite mat och sen sova, vi hörs morgon!

Stallet

Hej på er. I skrivande stund står jag u stallet och ska fixa för hästarna. Tiden rann iväg för mej i morse så jag hann inte säga hej då. Vi hörs senare ikväll!


söndag, augusti 14

Eskadron/Pikuer Wanties

Eskadron/Pikeur Sverige uppdaterade sin Facebooksida(där också bilderna är ärligt stulna ifrån) med nytt in från Platinum Edition 2016. Jag hittade några supersnygga wanties! 

Slitig söndag

Och dääääär landade jag i soffan! Guuuusch, sicken slitig dag jag haft. Men vi börjar från början väll? Kräftskivan igår kväll var trevlig, men när klockan närmade sej elva var jag ganska trött. Min chaufför för kvällen var i närheten så tio i tolv låg jag hemma i sängen. En precis lagom kväll i mina värld. Jag har verkligen blivit för gammal för det där "jag ska festa hela natten och ha en hela dag i sängen i morgon".

Klockan nio i morse vaknade jag av mej själv. Jag käkade en snabb frukost innan jag åkte till stallet. Där började en slitig dag. Nattis är sjuk och mamma hoppar på kryckor. Jag var iväg och hämtade gräs det första jag gjorde. Vi har verkligen världens bästa gräsleverantör, top notche-foder och vi kan hämta i tid och otid, med kort varsel.

När balarna var inne va det bara att köra igång, fem boxar skulle mockas och fixas i ordning för insläpp. Hundarna skulle matas, vattnas och rastas. Tvätten i stallet skulle tvättas och hängas. Ja ni fattar att det tog tid.
Här fastnade jag på en stol när alla sysslorna var färdiga. Det va lite skönt att bara sitta ner en stund och kolla på hästarna när dom gick i hagen.   
Josie fick ett pass på ridbanan, hon gick fint. Den där trötta känslan från häromdagen var som borta, då kan jag andas ut. Josie har sin alldeles egna after ride på stallgången, hon älskar verkligen sin horselyx-burk.
Efteråt fick hon en dusch och schamponering. Josies svans har verkligen varit sunkig denna sommaren utan att jag kunnat förstå varför... tills för ett tag sen. Jag har denna sommaren frångått min princip att alltid ha svansen flätad. När det varit så mycket bugg ute så har det varit helt omöjligt att reda ut svansen när den varit flätad, såå jag har låtit den vara utsläppt, vilket har resulterat i att Josie kissat på sin svans! Inte konstigt att hennes svans varit äcklig verkligen hela tiden. Nu fick den i alla fall en rejäl schamponering och sen flätade jag upp den igen.

Häst nummer två fick ett longeringspass och jag planerar att ha dusch och schamponeringstund på tisdag här. 

Nu ska jag chilla i soffan och ladda upp för jobbet i morgon.      

lördag, augusti 13

Jobb

God förmiddag på er!  Hoppas ni haft en bra morgon. Här blir bara ett superkort hej. Jag ska spendera dagen på jobbet för sitt sen gasa hem till stallet. Ikväll vankas kräftskiva.

Vi hörs!


fredag, augusti 12

Hafsig tillvaro

God kväll på er! Hoppas ni alla haft en bra fredag, trots regnet... Min tillvaro blev lika hackig idag; min kollega var dålig så när jag vaknade hade jag ett sms med frågan om jag kunde komma tidigare. Upp och iväg,  jag slängde på mej smink och åt mina mackor i farten. Efterjobb skulle jag först till en vän och prata inför hennes bröllop, men så blev det inte. Så då planerade jag in att fika med en annan kompis som fick förhinder i sista minuten. Mycket fram och tillbaka här.... Nu sitter jag i alla fall hemma och ska snart iväg och äta tacos hos några andra vänner.

Markus åkte till stallet och tog hand om tjejjerna för mej, eftersom det ändå hällregnar så känns det inte så där rockigt att rida eller longera. Alltså blir det en kväll med mat och goda vänners sällskap.

Vad har ni gjort idag?

torsdag, augusti 11

Höst-torsdag

Det har verkligen varit en riktig höstdag! Det va kallt i morse, "varmt" på dagen, och kallt nu på kvällen igen. Solens sista strålar värmde inte så värst mycket utan lös mest och gav det där speciella höstljuset.  Jag tycker att solen strålar ger ett alldeles speciellt ljus på allt nu på hösten, ett så där mjuk ljust ljus. Eller är det bara jag som är lite knäpp?

I alla fall, kvällen har spenderats i stallet. Jag red Josie idag som kändes lite.... ehm... trött...? Hon var liksom lite lat fast inte sådär medvetet lat... Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Förhoppningsvis är hon bättre i morgon igen. Hon bjöd i alla fall på ett fint pass efter sin bäst förmåga idag. Häst nummer två fick ett longeringspass idag igen som i motsats till Josie var riktigt pigg. Snart ska jag upp i sadeln där också!

Nej nu ska jag duscha av mej svett och smuts. Sen krypa ner under täcket med min bästa sambo.Vi hörs imorgon.

Torsdag!

Jag tycker verkligen om mitt jobb, men just nu har jag faktiskt lite nedräkning tills på tisdag eftermiddag när jag gör mitt sista planerade pass. Det är idag, i morgon, på lördag, måndag och tisdag. Sen lite leeeeeeedigt!

God morgon! Hoppas ni alla år bra och är taggade för den 11 augusti, en riktig höstdag apparently. Mätaren visar åtta grader och himlen är grå. Ungefär samma väder som för två årsen när jag satt på hotellet i Kreuth och postade en bild på Facebook. Det var dagen efter jag vann novice horsemanship bland massa duktiga ryttare. Antagligen en av dom största vinsterna jag gjort hitintills, ibland det tuffaste startfältet.

Vet ni nu rinner tiden iväg för mej, jag måste gasa till jobbet. *bildlöst*

onsdag, augusti 10

Sent hej

Eftermiddagen, eller jaah, egentligen kvällen då.... när jag slutar jobbet är klockan redan tio över fem, eftermiddagen tar slut ungefär samtidigt som jag parkerar bilen på gårdsplanen hemma i Gestad. Kvällen har spenderats i stallet. Förutom det vanliga fixet, med mockning, mat och vatten så har jag longerat bägge tjejjerna. En liten stund på slutet så showmanshipade jag dom också. Bägge två var verkligen superduktiga; riktig skarpa och följde med lika noggrant som uppmärksamt. I like!

Eftersom klockan är mycket och jag ännu inte har duschat eller gjort mej redo för att sova så ska jag avsluta här och se till att spurta i säng. Vi hörs i morgon, jag bjuder på en bild på kvällens fräscha middag. En somrig sallad, tur Markus inte är hemma då han hade protesterat högljutt av det "icke-mättande" innehållet.

tisdag, augusti 9

Kampanjkillen

På lunchen förut öppnade sej himlen, då kändes det verkligen helt okej att vara inne och käka lunch. Helt torr! 
 
När jag var färdig med mina sysslor som jag hade för dagen så kände jag att skyltdockorna sett lika dana ut liiiiite för länge. Så, please, meet the new guy, kampanjkillen. Jag klädde honom i månadens kläderbjudanden.
Efter jobbet gasade jag hem till stallet. Det har dels blåst storm och sedan har en grävmaskin gått runt hemma och grävt ur dikena runt mamma och pappas fastighet. Hästarna har alltså stått inne större av dagen för att inte behöva hämtas på andra sidan Brålanda typ. Dom var glada när dom fick gå ut en stund till nu på kvällen. Alltså blev det inte sååå mycket mys som jag hade tänkt för kvällen. Men jag har i alla fall vart i stallet, bara det gör att jag känner mej bättre till mods.

Another tuesday

God morgon! Ja hoppas att det här vänder verkligen....! Alla som känner mej vet att jag alltid varit en obotlig morgonmänniska och sämst på att vara vaken på kvällen. Ärligt talat, jag kan somna i vilken soffa som helst på kvällen och vakna typ klockan sex på morgonen utan klocka.

Nu är det tvärt om... Det är pest när klockan ringer på morgonen och jag vill bara vända mej om och sova mer medan på kvällen så är jag "pigg(are)". Jag ska erkänna att jag är missnöjd! I min värld är det verkligen det värsta som finns att klockan ringer mej i örat i tio minuter innan jag ens fattar att jag ska vakna, det förstör hela glädjen med att vakna upp till en ny dag! Jag hoppas denna konstiga inställning min kropp intagit vänder och jag bir en morgonmänniska snart igen.

Okej, nog filosoferat. Jag har ätit frukost, och ska snart förflytta mej in till badrummet för att borsta bisserna och slänga på lite smink. Dag två av sex ska avverkas på jobbet, vilket trots allt är helt okej. Stormen viner ute så att vara inne gör mej inte det minsta. Efter jobbet åker jag upp till mina tjejjer och myser med dom hela kvällen. Kärlek!


Vet ni, vi hörs!*bildlöst*

måndag, augusti 8

En vanlig måndag

Idag har verkligen varit en riktig skitdag, i alla fall ur vädersynpunkt. Markus slutade tidigt så han åkte till stallet och tog hand om hästarna. När jag slutade jobbet tog jag en runda på Överby och handlade förnödenheter. Samtidigt som det är skönt att slippa stressa runt så är det lika oskönt att inte vara i stallet. Stallet med mina tjejjer är fristaden i mitt liv.  
Älskar Coops minikundvagnar...!
Mamma kom förbi och åt middag med oss eftersom hon var ensam hemma idag. Jag och Markus, framförallt jag, äter ofta där så... Jag har dessutom också gjort en lasagne utöver middagen. Det är ofta det inte passar att laga middag hemma, eller det fattas lunchlåda. Så nu har jag åtta lådor färdiga. Hoppas dom smakar bra när det kommer till att ätas upp också.

söndag, augusti 7

Youth prelims

Vinden drar aggressivt i träden utanför fönstret och det regnar om vartannat. Vad passar då bättre än att kolla på trail från youthworld...?

This is life

Jag längtar till denna bacillen som gör mej till en zombie stundtals överger min kropp. Jag som trodde att jag mådde bättre... Igår när jag vaknade var jag mycket sämre och började dagen med värktabletter för att sen gasa iväg till jobbet.
 
Jag spenderade eftermiddagen i stallet. Mockade och fixade, longerade en häst. Det va ungefär så mycket jag orkade.  
Känner mej lycklig när jag ser hur bra Josie trivs i hagen, tänk att när hon kom till mej hade hon jättesvårt att gå i hagen.
Markus fick feeling på kvällen och slog till med take-away kina mat. Vi brukar köpa två rätter, varsitt val som vi sen delar på. Så gårdagens middag blev like lyxig.
I morse när jag vaknade så väntade stallet. I stort sett hela dagen har jag varit i stallet och allt har bara tagit en massa tid längre än det brukar. Denna bacillen gör mej jätteseg; när fyra boxar var mockade fick jag sätta mej ner och vila... Det känns sådär kan jag erkänna.

lördag, augusti 6

Låååång fenceriding dag!

Som jag sa så var trailen tidigt på morgonen, så jag gick upp tidigt för att vara säker på att hinna, med facit i hand hade jag kunnat sova tills jag vaknade och åkt därefter. Trailen höll på till halv tre(!) på eftermiddagen. Roligt med mycket trail i alla fall. ♥
Mot Axevalla och fenceriding.
 Jag kan inte riktigt sätts känsla på hur det var att sitta på läktaren hela dagen när jag egentligen borde vara på andra sidan sargen, men än att det var lite skönt. En skön ledig dag i min värld. Nala låg bredvid mej på läktaren hela dagen och njöt av all uppmärksamhet hon fick.

Som ni förstod av inledningen av detta inlägg så drog det ut på tiden, rejält! Det som annonserats vara innan lunch ägde rum närmare nio på kvällen. När klockan var halv elva åkte jag hem, trots att jag inte tävlat så var kroppen hela slut och mina bihålor gjorde sej påminda under dagen....
Känslan av detta, känslan av hemma.
Nala tyckte också det va skönt att komma hem!

torsdag, augusti 4

6 into 5

Jag gjorde min sexdagarsvecka till en femdagars istället, i morgon tog jag ledigt och planerar att åka ut till Axevalla tillsammans med Nala. Vi ska sitta där på läktaren hela dagen och bara andas in tävlingsatmosfären. En rätt så perfekt fredag får jag lova att säga. Det får bli en tidigt morgon då trailen som egentligen är roligast att se börjar redan klockan åtta.
Dagen idag har varit lika monoton som alla andra dagar numera, haha. Jag har jobbat, alltså inventerat och byggt om lite, precis som alla andra dagar. Efter jobbet åkte jag hem till stallet, himlen öppnade sej när jag va där och hästarna blev dyngsura, dom verkade dock inte ledsna för det. Efter stallet var fixat fick Nala ett bad så hon är fin när hon ska åka med i morgon.

onsdag, augusti 3

Svidigt

Mitt flöde på Facebook är fyllt av statusar som förtäljer allt från ekipage som packar ihop det sista till att ha anlänt Axevalla travbana i Skara för helgens Quarter-SM. Det stoppar inte där, det innehåller också vänner som är på väg eller har anlänt till underbara Kreuth för Quarter-EM.

Ostbayernhalle i Kreuth
Det känns riktigt svidigt att inte vara någon av dom... att inte ha preppat och allt vad det innebär att åka iväg på tävling. Jag har lite svårt att sätta ord på det, men samtidigt som det är lite av en lättnad så är det minst lika betungande att inte vara en av dom som putsar, råpluggar och finslipar mönster. This is my thing liksom, but not my year. 
Istället har jag ägnat dagen åt först jobb, inventering och varuleveranser. Sedan gasade jag hem till stallet. Eftersom nattens sömn inte var den bästa med en sjuk sambo såå var jag rätt trött. Jag ryktade av tjejerna och sen tog vi en promenad alla tre, en perfekt lagom eftermiddag. När vi vände vid brevlådan blev nog Josie lite förundrad över att vi inte skulle gå längre, henne brukar jag ju släpa runt på betydligt längre.

Nääe vet ni, nu ska jag snart dejta kudden! Hoppas på bättre sömn inatt.

tisdag, augusti 2

TBT

Vi får dagen till ära ha lite throwback Tuesday hääääääär. Idag är det ett år sen som min underbara ponny och jag red till oss inte bara ett utan två SM-guld på samma dag. Ett i Amateur Trail och ett i Amateur Pleasure.

Good Girls Invited you are pure happiness!
 

Mötestisdag

Hej på er! Då har dagarna rullat iväg igen utan att jag varit här... Söndagen vigdes åt stallet på förmiddagen. Eftermiddagen åt soffliggade läge då jag fick en liten flashback av förra veckans förkylning. *suck* Det är liiiite komiskt ändå, häromdagen i "den här dagen" på Facebook så kom det upp ett inlägg skrivet 2014 att jag va sjuk då också. Och året innan det, även 2012. Detta är liksom min sjuktid. Återkommande varje år blir jag tydligen superduperförkyld vid just denna tiden.

Gårdagen spenderades på jobb med handdatorn i högsta hugg för inventering. Jag gjorde stallet lite snabbt på eftermiddagen och åkte sen hem och städade. Mitt hus behövde ett seriöst röj efter som styrelsen för Gestad LRF skulle besöka mej idag för möte. Övervåningen blev skinande ren och jag va rätt trött när klockan närmade sej tio på kvällen och stöp i säng. Nog babblat om sådana tråkigheter.

Söndagsförmiddagen spenderades som sagt i stallet, jag red Josie som bjöd på den där nu mera obligatoriska obeskrivliga superkänslan. Som jag älskar den där hästen! Hon går bättre än någonsin just nu och jag svävar på små moln efter varje ridpass egentligen. Hon ger mej verkligen dom där vingarna jag saknar och är otroligt ridbar. UNDERJÄVLABART! I söndags hade jag ingen som kunde filma tyvärr så den där filmen uteblir ännu. Jag får helt enkelt hoppas det ser lika bra ut som det känns. Min häst är i alla fall fullständigt otrolig och det är så jäkla kul att rida när det är så.
Best view ever!♥