måndag, oktober 31

Utpumpad

Att skriva en tenta är verkligen en riktig utpumpning på energi... det svåra är nu att ladda om för nästa tenta i övermorgon, för att ytterligare en gång bli fullständigt utpumpad... Usch jag ogillar känslan!

Jag hoppas i alla fall att dagens tenta gått hem, det återstår nu ungefär i alla fall en veckas väntan. Jag ska snart checka ut från denna dagen och ladda upp för en dag i skolan i morgon. Vi ska ända in i kaklet så äre bara!

Tentamåndag

Ny vecka, vecka 44, tentavecka. Måndagmorgon....
Hej på er! Hoppas ni alla har en bra start på denna höstlovsvecka. Jag ska som sagt skriva tenta, men först i eftermiddag. Förmiddagen ska spenderas med att skriva på en rapport. Vi hörs senare.
Lortig ponniehest!

söndag, oktober 30

Belong long away from here

Mitt Facebook-flöde har dom senaste veckorna varit fyllt av Congress champions, reserve champions och andra ärofyllda placeringar i tuffa startfält, där verkligen dom bästa samlas.


Jag tror ni fattar poängen, jag behöver inte posta mer printscreen:s. Förstår ni hur jag verkligen känner att jag hör hemma någon annanstans än här.... i en fåtölj i skolan med tentaplugg upp över öronen. Har ni också haft känslan? Att verkligen känna att ni hör hemma någon helt annan stans än där du är just nu i livet.

Jag hoppas ni mår bra vart ni än befinner er i alla fall. Jag ska nu snart fälla ihop datorn igen och fortsätta med tentaplugget. Förmiddagen har vart ett avbrott med massa pyssel hemma i stallet. Solen har stått högt på himlen och bidragit till ett fullständigt underbart väder! Nu vill jag bara att denna tenta ruschen ska vara över så jag kan andas ut.... onsdag klockan tolv, it's a countdown.

onsdag, oktober 26

Lilllördag

Ytterligare en tentadag har avlöpt i skolan fast idag med geodesi. Efter tre gasade jag hem och tog hand om mina djur. Josie talade om så fort jag klev ut genom dörren ombytt att hon då banne mej hade varit ute färdigt för idag. Hon är en häst med väldigt mycket uttryck och tycker att hon själv är en drottning. Det är hon ju iofs, min bästa drottning.♥
När jag hämtat Queen J i hagen så mockade jag hennes box innan jag tog ut och longerade henne en stund, trots att hon ville gå in från hagen så hade hon en del spring i benen. Nu när regnat i flera dagar känns det ändå bättre att hon springer när jag longerar än i hagen... Blir ju lätt att dom fläker sej när det är glatt.

För övrigt så är detta en ganska händelselös period i mitt liv, i alla fall bloggmässigt sett. Jag idiotpluggar hela dagarna, som ni vet så är ju inte omtenta ett ord i min vokabulär. För att hålla humöret uppe så dricks det en hel del kaffe och äts en del sockriga bakelser. Studentcaféets chokladmuffins är en favorit och kakorna är inte dumma dom heller.             

tisdag, oktober 25

Utcheckning

Ibland, bara ibland, önskar jag att jag hade min häst på ett annat stall. Så jag slapp lägga energi och tid på sånna saker som jag inte ens hade behövt ägna en tanke när jag hade min häst inackorderad. Just idag va det en sån sak som att köra in gräs som utlöste... Eftersom jag är själv hemma imorgon eftermiddag körde vi in en ny bal idag. Kör in en bal öppnar den och den är dålig på flera ställen.... *suck* bara att köra ut den igen och köra in en ny som var okej.

Vi köper alltid gräs, vilket har superbra kvalitet och  är förbaskat bekvämt. Men i år fick vi möjligheten att "köpa gräs" till presskostnaden. Alltså till ett bättre pris, men detta är andra gången vi kör ut en hel bal! Det är för och nackdelar med allt; när vi köper gräs av våran vanliga leverantör så skulle en bal mot all förmodan vara dålig får vi en ny utan bekymmer. Det är "dyrare" än de balarna vi har hemma nu, men frågan är om det inte är värt det...? Att betala lite mer för att vara helt säker på kvaliteten och inte behöva betala för nått som inte håller måttet. Pressarna vill ju garanterat ha betalt även om några alar är dåliga liksom. Djupa tankar en tisdag kväll!

Jag hoppas ni haft en bra tisdag där ute. Jag har vart i skolan större delen av dagen, när klockan var två halv, tre gav jag upp för dagen. På vägen hem till stallet svängde jag inom Granngården och köpte ny müsli och spånpellets till tjejjerna.

Nu ska jag kasta in handduken och gå och lägga mej. I morgon ska jag möta upp Sofia vid åtta och tenta plugga geodesi.

måndag, oktober 24

It's gonna be a long week

Hela kvällen igår gick jag och tänkte att det var måndag, antagligen för att jag gjorde gårdagens söndag till en måndag genom att vara i skolan banne mej hela dagen. När klockan dragit sej efter fem stack jag hemåt för att svänga bort till ett par kompisar och äta älgmiddag innan jag styrde fullständigt hem för NSBA's telefonmöte.

I morse, måndagmorgon, stod jag upp tidigt och lastade in alla mina saker plus hunden i bilen och körde mot stallet. När klockan var strax efter tio klev jag in i datasalen i skolan, då hade jag hunnit släppa ut alla hästarna hemma (med mammas hjälp) och fixa färdig i stallet för mina tjejer samt gjort mej i ordning för skolan och gasat dit. Jädrigt effektiv morgon! Dagen har sen som ni stått i tentapluggets tecken. När klockan närmade sej sex packade jag ihop mej själv och åkte hem. Nu sitter jag i soffa och myser med pissen och laddar för en ny tentapluggsdag med seminarium imorgon.
Denna bilden kom upp i mitt flöde förut... Är det bara jag som ibland känner för att ta mitt pick och pack och uppfylla barndomsdrömmen? Jag känner det lite varje gång något sånt här kommer upp i mitt flöde. Men här är det alldeles för mycket som håller mej tillbaka som jag inte bara kan lämna....

söndag, oktober 23

Tentaplugg

Det känns lite som en evighetssen jag satt i skolan på en helg, men nu är tenta plugget igång... Jag är tidigt här, tjejjerna dyker först upp senare. Denna läsperioden har ju inte blivit som jag tänkt att den skulle vara därför blir sista veckan idiotplugg.

Regnet öser ner ute idag igen, vilket inte gör mej så mycket just idag. Mitt samvete blir inte så dåligt då att jag lejde bort mina ponnisar till mamma och Nattis så jag kunde spendera hela min dag i ett av skolans studielandskap. Nej nu får jag kicka igång det här pluggskiftet. Vi hörs säkert senare under dagen!

fredag, oktober 21

Turbulent tid

God kväll på er! Jag hoppas ni har det bra i kalla höstsverige. Det är verkligen jätterått ute alltså. Lonkisarna har kommit fram ut garderoben och används frekvent. Jag vet inte vad som är bäst, rått eller kallt, rått är i alla fall ingen hit kan jag säga.

Dagen har spenderats på jobbet. Att leta efter varor i butiken har idag verkligen varit en perfekt uppgift för mej en dag som idag. När vi stängt butiken gasade jag hem till stallet, mina tjejer var redan inne när jag kom hem. Men dom fick vackert kliva ut i gången igen så jag kunde mocka och greja i ordning. Nu är planen "aw" på den lokala pizzan så här sitter jag och väntar på att dom andra ska dyka upp. Jag är första styrman hem så kvällen blir nykter, som vanligt. I morgon väntar jobb igen. Så det är bäst så ändå.

För övrigt så ska jag idiotplugga resten av månaden, den siste skriver jag en tenta för att skriva den andra tentan just den andra. Det får bli en vecka begraven i böckerna med some serious business.

tisdag, oktober 18

Mina dagar

När det blir sånna är uppehåll i mitt bloggande så är jag lite "duktigare" på att ta kort faktiskt. Jag tänker att jag ska blogga sen, men så blir det aldrig av, men jag tar kort i alla fall. Här är några bilder från de senaste dagarna.
Lilla Sussie har fått gå ut, de första dagarna var vi med ute för att hålla koll på henne. En liten underhållande pissemiss är det, utan tvekan. Nu har hon börjat vara ute själv, inte hela dagarna men ett par timmar.
Jag har ridit några pass på Josie, hon har det senaste haft mest tömkörning och longering. Dels på grund av att jag haft lite dåligt med inspiration och ork. Då är det bättre att hålla mej på marken. Hon har levererat toppenpass och är nästan lite för ambitiös.

För övrigt har jag tömkört Sockan också som levererar på topp, jag ser fram emot att börja rida henne mer. Planen är att rida Junior Trail på henne nästa år.
Det va riktigt längesen jag va på restaurang och verkligen upplevde en smaksensation, men i söndags hände det. Kompisgänget hade först bowlat innan dom bokat bord på Butlers i Trollhättan. Jag och Markus hängde istället på Torp och shoppade på Ikea, men vi mötte upp dom andra vid halv sju. Jag valde för ovanlighetens skulle inte en köttbit utan en hamburgare, närmare bestämt deras Viltburgare. UNDERBART JÄVLA GOD måste jag säga! Jag kan verkligen rekommendera den.    

"Kan vi ställa in tisdag?"

När jag vaknade i morse kände jag verkligen som rubriken säger! Halv sju ringde klockan och huvudet bultade, jag gick upp och tog piller för att gå och lägga mej igen. Drygt två timmar senare vaknade jag igen fortfarande med huvudvärk. *suck* Jag borde kanske stannat i sängen men gick upp och åkte till stallet. Efter ett par timmar där med mockning och frisk luft mådde jag bättre. Jag gasade hem och gjorde mej lite lunch eftersom klockan då dragit sej över tolv. Lyxlunchen för dagen var pyttipanna och sen den var uppäten har jag suttit här vid datorn och skrivit rapporter fram till för en stund sen. Jag har gett upp för dagen nu och unnar mej själv ett glas vin, om man nu kan kalla det unna sej, rötjut är bannemej inte min favorit direkt.
Jag hoppas på att få en bättre start på dagen i morgon. Jag behöver ta tag i mitt tentaplugg och då passar sej verkligen inte sprängande huvudvärk. Vi hörs!

lördag, oktober 15

Stallmorgon

Good morgon från stallet!  Hoppas ni alla får en toppen dag! 


torsdag, oktober 13

2D till 3D

Ibland kan högskolan vara mer eller mindre en förskola, eftermiddagen var ett sånt ibland. Men det va superkul! Med hjälp av en speciell titthålsmaskin så har vi gjort 2D-bilder till att bli 3D-bilder. Jätteroligt för mej men jag tror inte det är så kul för er att höra om.

However, efter lekstunden i skolan så gasade jag hem till stallet. En stunds bajsterapi, alltså mockning och fix i stallet. Hästarna har flyttat in i vinterhagarna nu och verkar trivas med sina "nya hagar". Samtidigt som det är härligt att ha dom på bete så är det skönt att flytta dom närmare stallet där jag kan ha lite mer koll. Kontrollfreak som jag är.

Jag har nu parkerat hemma i soffan och ska ladda upp för en sista skoldag morgon. Jag tycker om att mysa ner mej i soffan om kvällarna med eld i kaminen nu när det börjar bli rått ute.

onsdag, oktober 12

Ytterligare datadag

Ytterligare en dag i datasalen D128 har avlöpt. Nu har jag bara en karta kvar och har nästan skrivit klart min rapport om mina färdiga kartor, det känns bra! Nu släpper jag Gis för denna veckan och fokuserar på TGF torsdag och fredag.

Jag ska snart göra iordning lite kvällsmat åt mej själv, Markus är dålig och ska bara äta flytande föda så jag får äta själv idag. Eftersom jag planerade att vara länge i skolan idag så tog mamma hand om mina hästar idag också. Denna läsperioden har inte riktigt varit som jag tänkt mej av flera anledningar så jag behöver get my shit together inför tentorna om tre veckor. Jag måste prioritera mycket skola och studier en stund fram över, men samtidigt så kan jag inte prioritera bort stallet helt heller för när allt kommer till kritan så är stallet min fristad där jag blir obeskrivligt hel. Det låter sjukt men att få mocka, fylla höpåsar, fixa vattenhinkarna och sopa stallgången är vardagsterapi. Att få sitta på Josies rygg är den bästa stunden på dagen.

Nej nu kurrar magen, vi hörs!

tisdag, oktober 11

Klippa ut Dalsland

God kväll! Jag ska vilken minut som helst checka ut för dagen, men villa kika in här och säga hej. Jag hoppas ni haft en toppen dag, trots det dassiga vädret. Att jag suttit inne hela dagen framför en dator har faktiskt inte gjort mej det minsta idag. Jag avskyr det råa höstvädret som äntrat Sverige, istället för att frysa häcken av mej ute har jag slitit mitt hår mer eller mindre för att klippa ut Dalsland i ArcGis programmet. Efter många om och men, till sists lite polygon-ritande så blev det ett Dalsland på min karta.
Jag åkte inte från skolan förrän närmare sex, då styrde jag bilen mot Överby och lite nödvändig inhandling, kattmat. Sen bestämde Markus att vi skulle äta räkmacka till middag så jag inhandlade räkor och thekakor också. Ibland är det lite roligt att äta lite "udda" middag.
 
Nej nu går ögonen i kors, så jag ska borsta bisserna och krypa ner under täcket. God Natt!

söndag, oktober 9

Mordförsök på min blomma

Jag hoppas att ni haft en bra helg? Jag antar att höstens tråkiga väder tagit järngrepp om där ni bor också...? Här har det varit regn och blåst om vartannat hela helgen, verkligen tragiskt höstväder, i ala fall i min värld.

Jag började gårdagen med att jobba, eller jaaah, egentligen började dagen med att ta hand om en mer eller mindre handikappad sambo som hade ont i ryggen. Men han blev "bättre" fram på dagen och när jag slutat jobba hämtade jag upp honom så åkte vi till stallet och tog hand om hästarna. Mockade och fixade sen fick dom gå in tidigt. Dels för att det var pissigt väder och dels för att vi ville åka hem igen.
Lördagskvällen spenderades sen i soffan, framför PBR-touren, Congress-cutting och lite Q16-futurity pleasure. Kan det blir bättre? Inte i min värld! Möjligtvis skulle det vara att faktiskt någon gång rida futurity pleasuren själv i Aachen då.

Denna söndagsförmiddagen har ägnats åt stallet, eller egentligen mer hela dagen. Klockan är ju redan fyra liksom, kvällen knackar på dörren. Vad har ni gjort i denna hösthelg?

Tror ni jag blev trött på kattungen igår när den välte min "palm" och toppen på den gick av? *suck* Kattskrälle!

fredag, oktober 7

Fredag

Det va rätt segt att kliva upp i morse efter en alldeles för kort nattsömn. Gårdagen var full rulle hela dagen på jobbet. Jag svängde in på jobbet tjugo i sju, då stod bilar redan utanför och väntade. En Swedoldag med ofantligt mycket folk och så jäkla roligt! Ni anar inte hur skönt det var att lägga sej horisontellt i soffan igår kväll efter närmare 13 timmars jobb.

Jag klev i alla fall upp, duschade och tog tag i denna dagen. Gasade till skolan och har sedan spenderat hela dagen i biblioteket framför min dator. Jag och en gruppmedlem har skrivit på vår rapport i mätkursen. Halv två packade vi ihop och jag for mot stallet och mina tjejjer, som jag saknat dom! Eftersom jag visse att det skulle bli sent igår lejde jag bort dom till mamma så behövde jag inte känna stress över det.
När jag mockat färdigt hämtade jag Josie och häst nummer två i hagen. Först longering för häst nummer två sedan tömkörning med Josie. Det var länge sen nu, så först var hon lite stissig men när jag lät henne trava över cavalettisen så fick hon en riktig uppgift och stissigheten släppte.

Nu har jag parkerat mej i soffan och ska chilla här resten av kvällen. Vi hörs!

onsdag, oktober 5

Catch up

Hej på er! Nu va det ett par dagar sen igen. Tiden och orken har inte räckt till för mej riktigt, framförallt orken. Bilderna får lite representera mina dagar det senaste, hösten har kommit med besked och allt vad det innebär. Josie har börjat med stalltäcke inne på natten och har täcke ute dagligen. Jag har spenderat dagarna i några dagar i skolan med kartarbete.

Kroppen protesterar med både ont i tentakler och huvud. Så jag har inte ridit något hitintills denna veckan. I förhoppning om att må lite bättre så var jag på massage i måndags; jätteskönt men jag hade inte särskilt mycket spänningar.

I alla fall, idag har jag jobbat och morgondagen bjuder upp till jobb den också, Swedoldagen. Superroligt!

Nu ska jag spendera kvällen i soffan med min bästa hälft, vi hörs.


söndag, oktober 2

Fläckar runt

Hej på er!  Jag tänkte jag skulle kika in här och uppdatera om hur jag fläcker runt här i världen hela tiden, fäller upp min skärm på datorn och möts av det här... Alltså inget bloggande, vi hörs för nu ska jag fläcka iväg igen...