tisdag, januari 17

Och där va det igång

Jerringpriser delades igår ut till ingen mindre än Peder Fredriksson hästsveriges OS-hjälte. Resten av Sveriges befolkning kreverade tillsammans med en del sportkrönikörer och menar på att det var en röstkupp av hästsverige som gjorde galakvällens resultat.

Den ofantligt pålitliga källan Wikipedia levererar följande information om det hatälskade Jerringpriset.
"... och delas ut till en framgångsrik svensk idrottare för årets bästa svenska idrottsprestation." samt "Priset brukar också kallas "folkets pris", då det är radiolyssnare som röstar fram den idrottare eller det idrottslag som gjort den för året "bästa idrottsprestationen". Dock kritiseras priset ibland på grund av folkrösterna för att handla om popularitet före sportprestation."

Jerringpriset är till synes ett 'folkets pris', alltså bestämmer FOLKET av Sverige vem som vinner. Alla som är intresserade av galan har ett x antal röster att disponera på vilken kandidat dom vill. Den kandidat dom anser ha genomfört den största prestationen lägger dom sin röst på.

Jag kan förstå att icke-hästsverige har svårt att förstå hur stor bedrift det är att ta sej till OS överhuvudtaget och vilket arbete det ligger bakom det. Det är detaljer jag inte ens tänker gå in på. Men vi i hästsverige förstår det och uppenbarligen så tycker vi det är en betydligt större bedrift i skrivande stund än att simma till sej en hög med OS-medaljer, när man redan har en uppsjö av medaljer från diverse mästerskap. Inte för att det är en dålig bedrift att ta hem tre medaljer under ett OS, det är snarare awesome! Oavsett vilket räckte det inte denna gången enligt svenska folket, PUNKT.

Golfgubben, Henrik Stenson, har tydligen vunnit en apstor tävling i USA, beating the best of the best. En otrolig bedrift det också. Men se det räckte inte det heller för svenska folket, PUNKT.

Varför då ? Varför blev det som det blev? Jooh för att gemene man röstade på den som denne personligen ansåg gjort den största bedriften. I år var det Peder. Han tog sej till OS, levererade felfritt och tog hem ett silver, vilket SVENSKA FOLKET, hästmänniska eller inte, ansåg vara den största prestationen när rösterna räknades.

Haters, SUCK IT UP, he won! Förlika er med demokratin i denna tävlingen och om ni sååååå avskyr att se en ryttare som tog silvermedalj på OS, endast slagen av enda ryttare(!), ta emot en stor glasskål. Ja då kanske ni ska ägna er åt det där ni kallar röstkupp till nästa gång, för i min värld har det inte existerat. Det har bara existerat en hel massa människor som ansåg att Peder gjorde en förbaskat bra bedrift i Rio och ska ha cred för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar