måndag, augusti 8

Axevalla Travbana

Tänkte jag skulle ge lite utvärdering av Axevalla Travbana som tävlingsplats.

Första intrycket blev helt och hållet kaos. När jag kommer till stallsek. och ska få reda på min box och elplats så finns där varken box eller elplats bokad till mej trots att jag mejlat specifikt med stallansvarig veckan innan då jag inte fick nån bekräftelse på min box/elplats vid anmälan. Jag fick till slut en box, lite tur hade jag nog. Jag fick box i ett "riktigt" stall med stallgång och så. Vissa fick såkallade "dagboxar" - sånna boxar som travhästar som kommer överdagen lånar. Påminner om ett "engelsk stall" fast varje box hade en egen ytterdörr. Tydligen skulle det vara mindre boxar där.

Sen till min elplats, jag fick plats utanför området. Så jag stod längst bort på Axevallas område, närmast väg 49(?). Inget fel så mer än att det va långt bort och elen va inte dit dragen när jag kom så jag fick el först klockan nio på onsdag kväll. För övrigt fanns det platser kvar inne på området kunde inte jag då som skulle stå hela helgen fått stå där inne, och dom som bara skulle vara en natt eller två stått längre bort.

Ridhuset va fint, stort och luftigt. Tråkigt med läktare på kortsidan dock. Framridningen var i ena änden av ridhuset den kunde gärna vart större då det inte fanns sånna jätte möjligheter att rida fram ute framför allt inte om det regnade.

Överlag va Axevalla okej tycker jag, nackdelen va att det va så långt mellan allt, som för mej jag hade husvagnen i ena änden av anläggningen och min boxplats i andra. Riktigt segt med tanke på att man inte fick parkera bilen vid stallet för att den vanliga travträningen pågick och man då stod i vägen. Från stallet till ridhuset va också en bit och man fick inte rida däremellan med risk för att skrämma travhästarna som inte är vana att se häst med ryttare, som om våra hästar inte skulle bli rädda för en häst som har en vagn efter sej ?

Med lite bättre organisation och koll tror jag axevalla skulle kunna funka bra som tävlingsarena för fortsatta tävlingar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar