onsdag, augusti 31

First showing performance

I remember the happiness,


Efter regn kommer solsken

Först va det sol idag, sen har det regnat nu i typ en timma, nu kommer solen igen. Underbart vaah, välkommen till Sverige!

Va iväh och red Smokie på ridhuset tidigare idag, hon gick bra. Hon behöver mjukas upp mycket dock, så det ska bli mycket stretching för hennes del. Red i huntersadeln och på jaktstången, det gick fint. konstigt nog så känns hon ofta bättre på jaktstången eller tävlingsstången än vad hon gör på tränsbett. Hela hästen blir så mycket mer stabil i sin form.

Red en sväng i skogen också när vi kom hem, därav föregående inlägg. ;) Haha, ska iväg och fika senare med Simone. 3-vligt!

That's all, LH

Jag är ridhusryttare!


Mamma gnäller över att jag inte rider i skogen som jag gjorde förr. Nu ska jag förklara precis varför jag är ridbane/ridhusryttare;
1. Skogen har växt igen i stort sett, eller träd har fallit över ridvägarna.
2. Min häst gillar inte att bli blöt om fötterna
3. Jag, min häst och våran utrustning blir smutsig(!!!)
4. Vi fick en lunchdejt med skogens konung himself Mr Älg.
5. Det värsta av allt är alla nedran J*VLA älgflugor som sätter sej på oss!

Nej, jag och min showhorse håller oss till de inhägnade områdena att rida på, vi kan sträcka oss att skritta längs uppfarten.

tisdag, augusti 30

Helt färdig

OMG, jag är helt färdig. Ligger och döar mej på soffan till nyheterna. Floatingen var verkligen inte min grej, kunde inte alls slappna av- blev hemskt rastlöst av att ligga där i vattnet och flyta. Kunde inte heller slappna av i nacken, så fick massa ont. Det är inte min grej, men jag tycker verkligen man ska prova om man får chansen.

Jag ska snart gå och lägga mej, behöver sova. Imorgon är det Stallet och sånt som gäller, skulle vilja åka till Ed och kolla om där finns några intressanta tyger till nYa showkläder.

God natt, LH♥

Det tar sej

Detta med den nya designen tar sej, den är tjejjig, precis som jag! Trots att jag är lite pojkflicka av mej i grund och botten... ;)

Nog babblat, min massage igår va nött så behövlig, smällde i hela skulderbladen (som vanligt) och nacken min ska vi inte tala om. Jag har träningsvärk idag, jaah träningsvärk av massage det är sant! Har du inte träningsvärk efter en riktigt massage så behövde du den inte eller så gick du till en amatör.

Smokie fick 40 minuters longering igår på ridhuset, lite bommar och sånt, duktiga hästen. Men det där med galoppbommar det är svårt. Men vi får träna, ;)

I dag så red jag henne, riktigt stel va hon. Antagligen för det regnat och sånt, i alla fall så ska hon ridas i morgon också, då i den klassiska sadeln, känner att jag kommer åt henne lite mer då. Mycket mjukgöra och gymnastik för hennes del är det som gäller helt enkelt.

Ikväll ska jag på floating, ska bli intressant detta faktiskt. 45minuter i sånt dära badkar med vatten ska motsvara 4 timmars sömna, hallå kan jag skaffa en sån och sova i jämt ?

That's all, LH ♥



måndag, augusti 29

Ny vecka!

Woho, det är måndag morgon! Jag är JÄÄÄÄÄTTTTEEETRRRÖÖÖÖTTTT, eller jag va jätte trött förut, börjar vakna till litenu tror jag. Ska masa mej ut i stallet och ta hand om lite hästar, och hundar åt mammie.

Idag ska Smokie åka till ridhuset, får väll åka upp till Anna, ska nog dock köra/longera henne idag. Kan tänka mej att hon behöver det efter så lång vila.

Ska försöka få mamma att börja på mina showchaps idag, det är typ storm här ändå ås roligt att vara ute liksom, *nat*

That,s all, LH♥

söndag, augusti 28

Under konstruktion

Som ni ser så är bloggen inte alls som den ska vara, en ny design är på gång! Håll ut!

Shopping

Det är inget tävlingsträns, jag vet! Det är från Hööks, jag vet! Men det är sååå snyggt! Duger fint som träningsträns till min docka häst!


That's all, LH♥

Nu kör vi!

I morgon kör vi igång igen, då får jag ta mej i kragen och rida, Smokie gar gått ute i hagne och sånt och markerar ingenting längre, hon har nya dojjor också. Nu får vi träna inför Mark Shaffer clinicen, lite figure 8 är mycket nödvändigt! Är så taggad tills han kommer i september, ska bli riktigt roligt.


That's all, LH♥

SQHA NATIONALS


HELT J*VLA UNDERBAR BILD
Min häst ser ut som värsta USA-Hunterhästen♥



Fotograf, Mi Ritzén

lördag, augusti 27

Lördag

Seg dag känner jag, stängde butiken igår kväll. Ska stänga idag och i morgon också. Roligt *nat*

Ska strax masa mej ut i stallet och mocka och sånt bland annat. Tråkigt väder idag, åska och lite regn.

That's all, LH♥

fredag, augusti 26

Update

Har vart lite dåligt med uppdatering här. Jag vet, men har inte haft nått att berätta så. Jag har jobbat och grejat, sågat ved bland annat här hemma.

Idag är det jobb igen. Smokie fick nya skor nu i veckan, så på måndag kör vi igen. Eftersom jag jobbar hela helgen nu så blir det svårt att hinna med.

That's all for now, LH♥

Tvättmaskin x2



Nedrans vad jag kan tvätta nu mera!

fredag, augusti 19

Pissregn

Jaja, det öser ner här. Roligt eller inte. Sitter och tittar på Reining från European Champ. Intressant att se, eller snarar allt som vart innan och kommer efter. Nött med bättre!

Är trött som en gris, jobbade till halv ett i natt. Kära gullungen väckte med tidigt i morse och jag ville inte gå upp. Vändew mej om och somnade igen, nött med bättre!

That's all, LH♥

onsdag, augusti 17

12 timmar

Ligger- eller okej, jag sitter - i sängen hemma hos min bby och tittar på NSBA worldshow webcast. Intressant värre. Kör en hårinpackning inatt. Med en handuk på huvudet ska jag sova. Men mitt hår behöver det, är nött så livlöst just nu. Har juh slarvat massa med detta tyvärr...

Smokie har stått idag med, men har vart ute i en liten hage. Vilket hon säkert tyckte va skönt, men ibland inbillar jag mej nästan att hon trivs bättre på box. Konstigt nog!

I morgon är det fika och mys med Simone, sen är det jobb, stängning som gäller. Trevligt!

Taht's all for now, LH♥

måndag, augusti 15

(L)


Jaja

Pissregn idag då, roligt, eller inte! Är så grått ute att jag ser knappt till grannen. Känns verkligen inspirerande.

Detär fika med Sandra idag vid lunch. Trevligt! Länge sen nu så det blir nog fin fint! :)

That's all, LH♥

söndag, augusti 14

Filmkväll...

..all by myself!

...

Sitter och tittar på Wolrd show-runs. Riktigt skoj att se! Gråter nästan till varje film, det är så roligt att se sån lycka som är där! Otroligt det måste vara arr vinna Worldshow, nomatter om det är Youth Amateur eller open. Oavsett vilket!

Vart i stallet typ hela dagen annars, Smokie är påpackad massa back on track, hon markerar på höger fram, så det blir some stable-time for her. Box i nån dag ska det nog blir bra sen. Det är inte mycket, antagligen har hon bara trampat snett i hagen.

Debbie är också lite hängig, ett svullet bakben, dessa ungahästar! Dom hittar på massa drit hele tin.Hon får också lite barn-time tsm med Smokie så får vi se vad som händer...

That's all, LH♥

AQHA Youth World Show

Det är juh bara att luta se bakåt och njuta!

Western Horsemanship
Western Pleasure
Western Riding
Trail
Hunter Under Saddle
Hunt Seat Equitation

I love!♥

Dassig Söndag

Jaha, vad gör man då en dassig söndag som denna, småblåsigt, grått och regn i luften. Ännu sjuk, eller jaah hängig. *suck* Ska nog gulla med Smokie en bra stund, orkar inte rida än, huvudet hänger nog inte med, kanske blir en tur längs vägen, får se...?

That's all, LH♥

lördag, augusti 13

Hmm..?

Många kanske tycker jag är löjlig som vägrar ha min sadel hängades i tävlingstallar, (undantag är Grevagården där det finns tackboxar där man kan låsa in grejjerna), detta kan juh vara en anledning varför. Bara för vilken smart tjuvaktig människa som helst att gå in i ett stall under en tävling och plocka va h*n vill ha. Det är sällan inlåst elelr liknande. Kalla mej nojjig om det är vad ni vill.

Nött så less!

Det är bra när man skriver i sin kalender att man jobbar morgon när man på schemat jobbar kväll, kan juh fasiken inte bli bättre eller? Nej, usch. Vad trött jag blir. Hade juh kunnat sova bra länge till, får väll gå och lägga mej igen helt enkelt, har jag tur kanske jag blir av med denna nedrans förkylningen. *suck*

Smokie får vila idag igen då, orkar inte rida när jag snorar och har mej. Även fast jag borde.
That's all, LH♥

fredag, augusti 12

Jobb

Näsan rinner nött, hjälps ikke. Jobb väntar. Sen är det 20-års fest ikvällm, hur ska jag orka? *suck*

That's all, LH♥

torsdag, augusti 11

Sjuk?

Ont i halsen som fasiken. :( Usch, dricker massa the och skit, men det vägrar släppa. Inte okej detta, känner av lite feber också, inte nog med det har jag int typ överallt också. Nu är jag gnällig, jag vet, men hallå?!?! Jag vill inte bli sjuk!

Försöker övertyga mej om att jag blir friskare av att tvätta, så det gör jag. Har dammsugit huset också, duktiga jag. Nu ska jag sortera massa tvätt också.

Smokie får vila idag. That's all, LH ♥

måndag, augusti 8

Axevalla Travbana

Tänkte jag skulle ge lite utvärdering av Axevalla Travbana som tävlingsplats.

Första intrycket blev helt och hållet kaos. När jag kommer till stallsek. och ska få reda på min box och elplats så finns där varken box eller elplats bokad till mej trots att jag mejlat specifikt med stallansvarig veckan innan då jag inte fick nån bekräftelse på min box/elplats vid anmälan. Jag fick till slut en box, lite tur hade jag nog. Jag fick box i ett "riktigt" stall med stallgång och så. Vissa fick såkallade "dagboxar" - sånna boxar som travhästar som kommer överdagen lånar. Påminner om ett "engelsk stall" fast varje box hade en egen ytterdörr. Tydligen skulle det vara mindre boxar där.

Sen till min elplats, jag fick plats utanför området. Så jag stod längst bort på Axevallas område, närmast väg 49(?). Inget fel så mer än att det va långt bort och elen va inte dit dragen när jag kom så jag fick el först klockan nio på onsdag kväll. För övrigt fanns det platser kvar inne på området kunde inte jag då som skulle stå hela helgen fått stå där inne, och dom som bara skulle vara en natt eller två stått längre bort.

Ridhuset va fint, stort och luftigt. Tråkigt med läktare på kortsidan dock. Framridningen var i ena änden av ridhuset den kunde gärna vart större då det inte fanns sånna jätte möjligheter att rida fram ute framför allt inte om det regnade.

Överlag va Axevalla okej tycker jag, nackdelen va att det va så långt mellan allt, som för mej jag hade husvagnen i ena änden av anläggningen och min boxplats i andra. Riktigt segt med tanke på att man inte fick parkera bilen vid stallet för att den vanliga travträningen pågick och man då stod i vägen. Från stallet till ridhuset va också en bit och man fick inte rida däremellan med risk för att skrämma travhästarna som inte är vana att se häst med ryttare, som om våra hästar inte skulle bli rädda för en häst som har en vagn efter sej ?

Med lite bättre organisation och koll tror jag axevalla skulle kunna funka bra som tävlingsarena för fortsatta tävlingar...

Hemma!

Äntligen är jag hemma, men innerst inne vill jag nog ta min häst och åka åt andra hållet igen. *suck* Trötter jag blir på folk ibland, för övrigt är hela mitt hus fullt av folk här! SLÄKTTRÄFF - "släkten är alltid värst" stämmer riktigt bra. Tur jag kunde åka till ♥ och sova där, för inte ens en säng har jag här hemma.

I alla fall, lite resultat från gårdagen kanske skulle sitta fint? Hunter under Saddle JR 3 och 4. Hunter under Saddle Am. 6 och 4. Jag är nöjd med Smokie över helgen. Hon har vart mcyket lugn och sansad. Hon har kunnat ridas bland andra hästar möta dom när man rider och hela baletten jätte bra. Detta har varit riktigt skönt, hon får knäppar ibland att hon inte kan möta andra hästar vilket är riktigt jobbigt för hon kastar sej handlöst åt andra hållet. Blir svårt att rida då. Hon har skött sej helt eneklt. Även inne på banan har hon skött sej bra, hon har inte vart över drivit räddför nått utan bara tittat och när jag kramat om henne har hon bara fortsatt. Jag är nöjd helt enkelt!

Idag ska min docka få vila, hon förtjänar det efter helgen. Men i morgon drar vi igång igen, taggar Paint Championatet i September/Oktober nu. Då är vi "hemma" på Grevagården dessutom. Det är för övrigt jobb som gäller i eftermiddag/kväll, vet dock ikke om jag stänger tolv eller elva. Dags att ta reda på kanske? Mest troligt tolv, men jag hoppas på elva. (A)

That's all, LH♥

söndag, augusti 7

SKITVÄDER

Är det nått som är tråkigt när man ska tävla så är det väll regn! :O Kul att ta ut en groomad häst i regnet, nej! I alla fall så äter jag frukost. Sista dagen på SM har börjat. Jag rider mina klasser efter lunch, sen åker jag hem, vill inte stanna en minut längre kan jag säga. Är nött så sjukt trött!

Nu kör vi, Hunter under Saddle, Jr och Am.

That's all, LH♥

lördag, augusti 6

Trötter!

Jag är helt färdig! Helgen är snart över, bara en och en halv dag kvar, haha. Det låter som jag inte vill va här, men jag är helt slut. :( Har justy ätit och sittewr i husvagnen, ska strax masa mej upp till stallet och mocka.

Resultat
Novice Amateur Hunt Seat Equitation Walk&Trot - 1:a
Novice Amateur Hunt Seat Equitation 6:a
Novice Amateur Hunter Under Saddle 2:a
Amateur Hunt Seat Equitation 5:a och 6:a (dubbelshow)

Halter, stod medelmåttigt, va placerad i i bägge klasserna, men inga rosetter.

Western Pleasure Jr. 8:a för bägge domarna. :)


Jag torr jag skla sova typ en halv timma innan jag mockar ändå... That's all, LH♥

torsdag, augusti 4

God morgon!

Nu är jag färdig för en dag på tävling, sminkad och håret är fixat. Skönt att vara klar! Nu kör vi då! Jag rider inte förän kanske vid lunch? Så det är en stund kvar.

That's all, LH


onsdag, augusti 3

SQHA Nationals

Tiden bara springer iväg, en vecka sen jag bloggade sista. Har varken hunnit eller orkat med det, egentligen orkar jag inte nu heller, men ni bör väll veta vad jag gör.

Quarter SM är igång, det är en Novice show i morgon, jag rider hunter under saddle och huntseat. Spännande, red smokie för en stund sen här, hon känns helt underbar.

Vi hörs mer i morgon kanske!LH♥