söndag, september 14

Longering

Jag tror longering är lite underskattat, både inspänt och fritt. Jag använder longeringen en del och ska bli ännu bättre på det. Framför allt på tävling är longeringen en jätteviktig del i min preparering för klass. Varje tävlingsdag börjar med ca en timmas longering i ottan, runt fem, sex. I stort sett så är det trekvarts galopp som gäller för att bli av med så mycket energi som möjligt. Josie samlar på sej en hel del energi som hon måste bli av med innan klass...

När Josie haft lite viloperioder så använder jag longeringen för att sätta igång henne, både fritt och inspänt. Jag är inte särskilt mycket för att sitta och rida utan att Josie verkligen ska prestera och verkligen använda sin kropp, efter en vila funkar inte det att sitta upp och kräva 110%. Då är det bättre för oss att longera igång efter en vila.

Jag ska ta in longeringen ännu mer i mitt program, framför allt med cavaletti-bommar, för att Josie ska jobba mer med ryggen och "jobba loss" ryggen. Jag tror det är ett bra inslag för våran del, då ryggen ofta är det som är lite spänt och ansträngt. Så longering ska vi göra minst en gång i veckan.

1 kommentar: