lördag, februari 13

Sneakpeak on the top of my mountain!

Hej allihopa! Hur mår ni, har ni haft en bra dag? Jag har haft en lugn dag, jag lät mej själv bara vara idag, både från plugg och gymmet. Jag och mamma var på ridhuset med Josie och mamma filmade lite. Här har ni ett klipp. Josie är just nu underbar att rida. Hon är superfin verkligen och det är så skoj att rida.♥
Planen för kvällen årsmöte för NHSK och smörgåstårta. Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Jag har funderat i ett par dagar om jag ska skriva någon kommentar och bestämde mig nu för att skriva.

    Det som gör att jag tvekar är att det i mina ögon ser illa ut. Jag tycker att hästen ser ofräsch ut eller i alla fall inte riktigt som den ska. Samtidigt ser jag bra saker som att tygelkontakten ser väldigt lätt och trevlig ut, att du ser ut att rida på ett allmänt trevligt och bra sätt. Det blir lite konflikt i mitt huvud. Jag förstår att många som inte håller på med pleasure/horsemanship tycker att hästarna ser ut att vara av på mitten och orena. Min egentliga fråga är (kanske du skrivit om detta tidigare?) hur det känns? Svårt att förklara förstås men jag tänker mig att ingen hästmänniska vill rida en ofräsch häst eller på ett dåligt sätt och i mina ögon har det här drag av sådant samtidigt som jag ju ser de bra sakerna. Är det här en av de sakerna i livet som man måste prova för att förstå?

    Jag vill förtydliga att jag inte vill skapa någon smutskastningskampanj utan jag frågar för att förstå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En mycket klok kommentar, tack! Det är intressant att du finner min video till viss del illa. För det ovana ögat kanske det är så det är, från de vana ögonen så har jag fått mycket fina kommentarer för just detta klippet.

      Jag tror inte jag utförligt skrivit om hur det känns att sitta på Josie när hon rör sej så, men jag har skrivit ett mycket utförligt inlägg i höstas om hur det faktiskt är pleasure hästen rör sej.

      Till att börja med kan jag tala om att Josie är allt annat än ofräsch. Skulle hon va det minsta ofräsch så hade hon inte kunnat rör sej så, med den styrkan och den otroliga "holdtimen" som hon verkligen kan ta till sin yttersta spets. Att sitta på Josie när hon rör sej så? Det är svårt att sätta ord på, men för att försöka så känns det som att sitta på toppen av ett berg. Jag känner hela hennes kropp jobba, hennes rygg är så engagerad att hon nästan puttar mej ur sadeln när hon gör en galoppfattning. Minsta motstånd från hennes sida skulle göra att hon inte kunde röra sej så, alltså är den känslan av att ha min häst med mej, helt total. Som sagt är det jättesvårt att förklara och det är nog som du säger man måste nog prova för att förstå den riktiga känslan av att sitta på en häst som rör sej så. Men samtidigt så betyder det ju inte att gemene man kommer älska att rida pleasurehästar bara för att man provar.

      I grund och botten tror jag det handlar om att lära sej se konsten i det man har framför ögonen. Ska jag dra en parallell; vart är det "normalt" att en hästen springer och slänger med hovarna i den grad så hade skorna suttit det minsta löst hade dom suttit i sargen, dessutom med en hög nacke, alltså när en riktigt prestationsavlad dressyrhäst gasar på i sin ökade trav. Det handlar ju om att kunna se konsten i det också, eller hur?

      Du får tycka att min häst ser ofräsch ut när hon galopperar, det är helt okej. Men jag vill att du ska förstå att hon är så långt ifrån ofräsch. :) Hoppas mitt hoppande fram och tillbaka här gav nån typ av klarhet.

      Radera