onsdag, november 18

När det går för långt...

Nu kommer ett häst inlägg, faktiskt. Jag vill uttrycka lite åsikter om detta med Horsemanship. För er som inte vet vad detta är så handlar det om häst hantering. En sund hästhantering där du löser konflikter med logik, det är lite svårt att förklara i text för den som inte är insatt. I alla fall, det är detta att det går överstyr! Det är dagens diskussion.

När det går för långt det är då man håller på med horsemanship och tillämpar detta med sin häst. Visst jätte bra, dom flesta hästar mår super av detta. (Y) Men när det går för långt det är då man kan höra folk som inte kan rida sin häst i träns utan bara i grimma. Den har aldrig haft en sadel på ryggen utan alltid ridits barbacka.

Är detta sunt? Är det sunt att inte kunna ställa krav på sin häst bara för att horsemanshipen gått för långt? Trots att den har grunden i horsemanship ska man väl kunna rida den normalt med sadel och träns, eller hur?

Horsemanshipen är en del va en hästs utbildning, och bygger grunden för att slippa konflikter när man sen sitter på ryggen. Men för att en konslikt ska uppstå måste juh en häst ha ett krav på sej, utan kravet händer inget. Det är när konflikten uppstår som horsemanshipen ska hjälpa till att lösa problemet utan större krusiduller.

Detta med horsemanship är jätte bra, till en viss gräns tycker jag. Så det va lite tankar om detta. Så ni hästintresserade, vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar