torsdag, maj 21

Bättre disciplin

Jag hade lite bättre disciplin på mej själv idag. Så vi fick till ett bättre pass idag. Just nu är vi i ett stadie där jag verkligen är mån om att Josie är mellan mina ben hela tiden. Det är av stor vikt för mej att ha känslan av soliditet i denna frågan. Hon måste ALLTID svara för mina ben, för i slutändan inne på tävlingsbanan är det min viktigaste, och ibland enda, hjälp jag kan ge henne.

Planen är att rida mycket raka linjer och verkligen testa henne, testa att hon svarar, gör hon det så fine då fortsätter vi rida, om inte så är det stopp, back och pivot som gäller. Där behöver jag ha lika mycket disciplin på mej själv som jag vill ha på henne, jag kan inte tolerera nått halvdant.
Det kommer bli mycket Josie-craters en stund nu
Jag har återigen fått lite för mycket drop in front of the shoulder, vilket betyder att mullenmouthen kommer vara våran vän ett par dagar också.

Vilket lyxproblem egentligen, jag har en häst som jobbar framåt och neråt. Hon vill jobba där nere, medans dressyrryttare i synnerhet spenderar massa tid med att effektivt jobba sina hästar dit.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar