fredag, maj 29

Ta hand om din atlet

Ponnymamma har vart i farten här igen, och Baaaaam hon kritiserar ett viktigt ämne. Lärs hela artikeln här

Tränar du själv utanför ridningen? Tränar du rätt och riktigt och tar hjälp av en rutinerad erfaren profil, PT, som kan träning? Stretchar du och sköter om din  kropp för att du ska kunna fortsätta träna och utvecklas? Svarar du JA? Försöker du vara en atlet även om det så är i hobbyform?

Då undrar jag varför hästen din inte få samma förutsättningar., för den är också en atlet! Du ä skyldig att ta hand om den och behandla den skadeförebyggande.

Ponnymamma kritiserar ponnypappor som ser döttrarnas eller sönernas ponnysar som ett föremål och inte som en levande individ. För det är vad dom är en fullt levande individuell atlet! En individ som måste ta hand om efter alla konstens regler för att den ska hålla. En ponny eller häst är ingenting som man kan förvänta sej prestera utan underhåll. Det är ingen motorcykel eller bil.

Som ponnymanna säger så är det ingen som faktiskt talar om för ponnypappor eller andra ponnymammor att det är dom och deras ungar det är fel på som inte klarar av att ta hand om en atlet. Det hemska är att det är inte bara bland ponnymammor, ponnypappor och deras bortskämda ungar detta händer, utan även bland vuxna människor som köper sej atleter dom inte har det minsta aning om hur dom ska underhålla sina nya atlet där ute i boxen.

Konstigt nog så är det ponnymammor och ponnypappor med alldeles för mycket pengar som har detta problemet. Det är aldrig hårt slitande föräldrar med barn som får en gatukorsningsponny som har detta återkommande problem.

Detta är ett ämne som kan diskuteras till världens ände, men läs ponnymammas krönika och begrunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar