tisdag, mars 17

Reading news....

..getting thoughts.
Jag fördriver tiden genom att sitta och läsa nyheter på alla möjliga sajter. Aftonbladet, Expressen, m. fl.

I en debatt på Expressen skriver en politiker att Sverige bör gå med i EU:s snusförbud. Jag kan tyvärr inte öppna sidan på denna datorn, men jag tycker det verkar konstigt. Om det ska införas ett snusförbud kanske dom bör införa ett rökförbud också. Jag tycker inte det är rätt, folk får röka om dom vill, så varför ska dom inte för snusa. Det är juh ett val som är upp till var och en, eller hur?

Dom sa alldeles just precis på P3 nyheterna klockan 09.00 att Therese Alshammar blev av med det världsrekord som hon tog i Australien i natt. Hon hade två baddräkter på sej vilket tydligen var förbjudet. Så hon står nu då kvar på sitt gamla världsrekord, eller?

Dom skriver både på Expressen och Aftonbladet om att Scan's slakterier har slaktat grisar som utsatts för ohumana slakmetoder. Grisarna har tydligen inte varit tillräckligt nedsövda utan vaknade i det bad där dom kokas. Detta på grund av att den kammare eller hiss som grisarna sövs ner i innehöll för mycket grisar. Sövningen har alltså inte verkat fullt ut och grisarna har vaknat till liv igen. Detta har dessutom inte hänt bara en gång utan två! Jag anser detta vara helt sjukt! Inte nog med att man slaktar grisarna, dom lider också! Jag blir arg, att det händer en gång. Det är inte okej, men det får väll gå. Alla kan göra misstag, men alltså två. Där går gränsen!
På Aftonbladet skrev dom om att föräldrar har dålig koll på vad deras barn gör på internet. Detta är verkligen ingen ny nyhet tycker jag. Det har pratats om detta bra länge. Jag tycker det är varje förälders ansvar att ta reda på vad deras barn gör på internet. Dom får helt enkelt ta tjuren i hornen och prata med barnen om internet och dess risker. Kom igen!

Lite lokala nyheter måste jag självklart skriva om också; på TTELA skriver man om Nuntorp skolans ökning av gymnasiesökande. Antalet sökande i årskurs 9 har ökat för Nuntorp skolan. Grattis till dom, dom kommer väl behöva det. Dessutom är det en utbildning där eleven är arbetsklar direkt efter gymnasiet. I dessa tider med lågkonjunktur och svackor så är det en utbildning som trots allt ger jobb!

Samma nättidning skriver om ett ylande som väckt invånarna i Lilla Edet, troligen ylet av en varg. Lilla Edet är trots allt inte så jätte långt bort, så det är lite scarry. Vad mer kan jag säga?

News Reader! / / Linda<,3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar