söndag, januari 24

Alooooot of tail

Josie har ju som ni kanske vet väldigt mycket svans. Jag har blivit lite "mobbad" i skolan denna veckan för att jag och min häst är fåfänga. Hahah, egentligen hade jag ju inte ens behövt ha en lössvans på tävling, men jag tycker att den där extra svansen gör det där lilla extra liksom. Vem älskar inte en superduperfyllig svans liksom.  
Jag tänkte i alla fall dela med mej av hur jag tar hand om Josies svans för att den ska vara tjock och fyllig av sej själv. Vill ni veta den största hemligheten? Det är att ignorera den! Jag kanske borstar igenom Josies svans max två-tre gånger på en vecka! Yes you heard me, jag kammar inte Josies svans dagligen. Jag håller svansen alltid flätad. Även om flätan börjar bli lite ful så låter jag den vara det. Det får vara spån i svansen även om jag ska åka till ridhuset, I don't care!
 

När jag tar ur flätan för att kamma igenom svansen så använder jag rikligt med K9 MirraShine och kammar samtidigt som jag flätar upp svansen, toffs för toffs. På detta sättet så trasslar inte stråna ihop sej utan är lättkammade. Sedan mer spray och så kammar jag igenom hela svansen noga för att sedan fläta upp den igen.

Som ni säkert sett på mina bilder från träningar och vardag så är Josies svans alltid flätad. Nu har ni förklaringen. Under sommarhalvåret så flätar jag också, men lämnar en längre toffs ner till för att vifta flugor. När flugorna inte är lika aktiva flätar jag så långt ner jag kan och på sommaren sparar jag kanske 25cm nertill.

Svårare än så är det inte att hålla svansen tjock. Jag tänker som så att ju mer jag kammar så lossnar hårstrån, precis som när jag själv kammar håret. Så därför kammar jag inte och Josie dör inte av att ha spån eller höstrå i svansen.

1 kommentar:

  1. Ja jäklar vilken svans! Smarta tips! Jag älskar också k9 mirrashine, sååååå bra o luktar gott.

    SvaraRadera